Apple Watch a natáčanie videa na iPhone

Pokiaľ chcete vystupovať ako profesionáli, mali by ste si dať obzvlášť záležať na kvalite obrazu. Hoci aj predná Face Time kamera na iPhone natáča slušne, pre špičkový content to nie je úplne ideálne riešenie. Mnohí vlogeri a tvorcovia preto využívajú zadné šošovky s vysokým rozlíšením či stabilizáciou, kde však nemôžu vidieť na displej zariadenia.

To sa hodí najmä v situáciách, kedy si potrebujete skontrolovať rámovanie, záber a všetky rušivé elementy, ktoré by mohli nejakým spôsobom degradovať kvalitu videa. Pokiaľ vlastníte inteligentné hodinky Apple Watch, zvládnete to ľavou zadnou. Ich malá obrazovka sa dá použiť ako provizórny hľadáčik.

Celý postup použitia je veľmi jednoduchý a možno ste sa s ním už dokonca stretli. Na svojich Apple Watch si otvorte aplikáciu Camera Remote (je defaultne vstavaná) a na iPhone spustite režim videa.

Následne si môžete dať hodinky dole zo zápästia a pripevniť ich o kovové šasi smartfónu prostredníctvom remienku.

Pokiaľ by mal váš typ remienku s týmto problém, Apple Watch si pokojne nechajte na ruke. Funkcia sa dá používať aj takýmto spôsobom.

Apple Watch a natáčanie videa na iPhone

Samotný displej potom nemusíte využiť len ako malý hľadáčik na kontrolu videa ale tak isto s ním môžete všetko ovládať.

Kliknutím na malé červené tlačidlo spustíte/ukončíte nahrávanie a pomocou digitálne korunky zoomujete záber.

Apple Watch a natáčanie videa na iPhone
Zdroj: SvetApple

Tak isto dávame do pozornosti 3 malé bodky v pravej časti displeja, kde sa dá prepnúť kamera, aktivovať blesk, zapnúť / vypnúť živé fotografie či dokonca zapnúť / vypnúť HDR.

Je to možno na prvý pohľad primitívny trik, no veríme, že niekomu z vás v budúcnosti poslúži. Nikdy neviete, kedy ho budete potrebovať v praxi.

Prečítajte si tiež  Apple dá pri výrobe iPhonu 14 šancu dodávateľovi, ktorý sa ho snažil oklamať
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.