Každý iPhone 12S dostane väčšiu batériu

Zdá sa, že v Cupertine sa zamerali na zlepšovanie výdrže batérie pre každý iPhone 12S, ktorý uvidíme buď v septembri alebo októbri 2021. S informáciami prišiel známy analytik Ming-Chi Kuo s presnosťou únikov na úrovni 78,2%.

Technologický gigant chystá iPhone 12S mini, iPhone 12S, iPhone 12S Pro a iPhone 12S Pro Max, ktoré budú obsahovať viacero konštrukčných zmien. Jednou z tých najzadnejších bude implementácia slotu pre SIM kartu do základnej dosky a taktiež zmenšenie výrezu pre systém skenovania tváre – Face ID.

Vo výsledku tak v šasi vznikne viacej miesta, ktoré bude možné vyplniť väčším akumulátorom. Kuo očakáva výrazne zvýšenie kapacity batérie, ktoré sa môže pohybovať na úrovni cca 10%.

Táto správa je mimoriadne povzbudivá, nakoľko sa Apple pri iPhone 12 rozhodlo presne naopak. V záujme nového hranatého dizajnu a nižšej hrúbky prišiel každý model o cca 200-300 mAh (v závislosti od veľkosti), čo považujeme za nešťastné riešenie.

Aj keď sú telefóny vybavené modernejším a úspornejším 5nm procesorom A14 Bionic, tak isto obsahujú podporu pre 5G sieť, ktorá vplýva na výdrž až extrémnym spôsobom.

V tomto roku sa máme pripraviť tiež na 120Hz LTPO Always-on displej, čo inými slovami znamená, že nároky na akumulátor opäť vzrastú.

Vo finále to teda dopadne tak, že aj keď každý iPhone 12S dostane väčšiu batériu, v skutočnosti to pri bežnom používaní vôbec nemusíme pocítiť. Nechajme sa prekvapiť. Napíšte nám do komentára, čo si o tom myslíte vy!

Prečítajte si tiež  iPhone 15 Pro Max má 5x optický a až 25x digitálny zoom. Je to posun, no nestačí to
Môže ťa zaujímať
- Reklama -