Pokiaľ sa pozrieme na operačný systém iPadOS 14 tak zistíme, že sa veľmi nelíši od iOS 14. Samozrejme, najmä v posledných rokoch došlo k viacerým rozdielom, no ako celok je používateľské prostredie stále veľmi podobné. To by sa mohlo na WWDC 2021 pomaly zmeniť.

Ako iste viete, Apple predstavilo nový iPad Pro s procesorom M1. Mnohí sa dnes pýtajú, načo dostal tablet počítačový čip, keď ho v rámci svojich možností nedokáže využiť. Odpoveď skrýva iPadOS 15, ktorý vraj získa výrazne prepracovanú domovskú obrazovku a viacero ďalších dôležitých funkcií.

Veľmi dôveryhodný zdroj

O túto informáciu sa postaral známy leaker Mark Gurman (presnosť 88,7 %), ktorý ju žiaľ bližšie nešpecifikoval. Očakávať tak môžeme lepšie zapracovanie widgetov, inak zapracované priečinky, rozšírené nastavenia, upravené ovládanie a iné rozmiestnenie základných používateľských prvkov.

Treba si uvedomiť, že pokiaľ si ku 12,9″ iPadu Pro zakúpite Magic Keyboard, získavate tablet s počítačovým čipom a displejom, 16 GB RAM a ovládaním prostredníctvom TrackPadu s veľmi ťažko prispôsobiteľným operačným systémom. No a to je presne problém, ktorý by mal vyriešiť iPadOS 15.

Napíšte nám do komentára, čo si o týchto novinkách myslíte vy. Bude podľa vás iPadOS bližší macOS, zatiaľ čo sa trochu vzdiali od iOS?

Prečítajte si tiež  EÚ tvrdo zasiahlo proti Apple: Zákon o digitálnych trhoch naruší a navždy zmení tieto inovácie
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJbloomberg
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.