Pokiaľ ste fotografom alebo pracujete s videom a zároveň používate MacBook, rozhodnutie ktoré urobilo Apple ešte v roku 2016 vás zrejme nepotešilo. Z počítačov sa vytratil HDMI či SD slot. Našťastie sa ale o pár mesiacov vráti.

Macbook Pro

Ako uviedlo viacero zdrojov a zároveň to potvrdili aj uniknuté schémy MacBooku Pro 14″ (2021), nový počítač dostane konektor pre HDMI, SD kartu a taktiež MagSafe. Jeho profesionálne použitie bude oveľa jednoduchšie, než kedykoľvek predtým, nakoľko sa používatelia vyhnú rôznym redukciám či káblom.

No a čo je ešte lepšie, technologický gigant sem zavedie špičkovú technológiu s vysokou prenosovou rýchlosťou. Ako uvádzajú zahraničné média, v roku 2021 by sme sa mali dočkať prítomnosti UHS-II SD slotu.

Ten ponúka rýchlosť čítania až 312 mb/s, zatiaľ čo štandardné sloty, ktoré doposiaľ používalo aj Apple pri svojich MacBookoch a iMacoch dosahujú približne 100 mb/s. To je obrovský rozdiel najmä pri práci s väčšími súbormi, ako sú videá a fotografie.

Apple už má s UHS-II skúsenosti 

Aby sme boli presní, musíme uviesť, že MacBook Pro 14″ a 16″ nebudú prvými zariadeniami od Apple, ktoré disponujú štandardom UHS-II. Vôbec poprvýkrát sa objavil v iMacu Pro 2020, no tento počítač sa pred pár mesiacmi prestal vyrábať.

iMac Pro

Z uvedeného sa teda dá vydedukovať, že Apple plánuje rýchlejšie čítanie SD kariet aj v iMacu 32″, ktorý by mohol byť uvedený na trh v priebehu niekoľkých mesiacov. Okrem iného má dostať extrémne výkonný čip Apple M1X alebo M2X a mnoho iného.

Napíšte nám do komentára, či sa už tešíte na veľkolepý návrat konektorov do MacBooku. Zaujíma nás váš názor na túto tému.

 

Prečítajte si tiež  MacBook Air M2 má prvý nepríjemný problém. Na toto si musíte dávať pozor
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJappletrack
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.