Apple počas tohto týždňa urovnalo dlhotrvajúci spor s bezpečnostno-výskumnou spoločnosťou Corellium. Tá poskytuje výskumníkom a vývojárom repliku operačného systému iOS do počítača, ktorá umožňuje lokalizovať možné nedostatky a chyby – informuje Washington Post.

Technologický gigant podal ešte v roku 2019 žalobu s tvrdením, že bezpečnostná spoločnosť porušuje jeho autorské práva na systém iOS pre iPhone.

Sudca ale minulý rok s našim veľkým prekvapením žalobu zmietol zo stola a namiesto nej vo svojom stanovisku uviedol, že spoločnosť Corellium funguje podľa spravodlivo nastavených pravidiel.

Pre Apple je Corellium prínosom 

Napriek tomu, že celý prípad bol silno medializovaný a mnohí sa stavali na stranu spoločnosti Apple, jeden z dôvodov, prečo Corellium vyviazlo prakticky bez ujmy môže byť aj to, že cupertinskej spoločnosti po celý čas pomáhalo.

Bezpečnostní experti tvrdia, že aj keď možno nešlo o ten najlepší spôsob, virtuálizácia iOS pomohla detegovať množstvo bezpečnostných chýb, ktoré by mohli byť za iných okolností zneužité. Tieto slabé miesta sa postupne „zaplátali“ a zachránili tak dáta, zariadenia či súkromie používateľov po celom svete.

V súčasnosti nie je známe, akým spôsobom prebiehalo urovnanie medzi oboma spoločnosťami. Pravdepodobne však nezahŕňalo zákaz distribúcie virtuálizácie iOS, pretože Corellium už stihlo svojim zákazníkom (ktorých si starostlivo vyberá) rozposlať informačné e-maily. Na viac informácií si budeme musieť ešte pár dní počkať.

Dajte nám vedieť do komentára, či stojíte na strane Corellium alebo Apple.

Prečítajte si tiež  Huawei FreeBuds 5i dokážu to čo AirPods Pro za zlomok ceny. Po zľave sú neuveriteľne lacné
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.