Spoločnosť Apple  sa minulý rok skúsila vrátiť do starých dobrých čias, keď nám predstavila iPhone 12 mini s príjemným 5,4″ OLED displejom. Zo začiatku to vyzeralo na obrovský úspech, no ten sa rázom premenil na pravý opak.

Pokiaľ ste sledovali dianie okolo tohto technologického giganta, určite vám neuniklo, že najmenšia verzia držala v porovnaní s jej troma väčšími „bračekmi“ len 5-10 % podiel na predajoch, s čím Apple nebolo spokojné. V roku 2021 dostala ešte jednu šancu procesom zrecyklovania. V roku 2022 sa to ale opakovať nebude.

Túto informáciu potvrdil veľmi presný leaker Jon Prosser, ktorý je zároveň presvedčený, že iPhone 13 mini je posledným 5,4″ modelom v ponuke. Apple sa chce zameriavať na väčšie a celkovo úspešnejšie modely.

V roku 2022 prídu štyri zariadenia s dvoma uhlopriečkami 

iPhone 14 MaxNa budúci rok by sme mali vidieť opäť štyri zariadenia avšak tie prídu s dvoma odlišnými uhlopriečkami. Naznačujú to úniky, ktoré sa týkajú prvých prototypov z leta 2020.

Prečítajte si tiež  Apple Watch Series 7 a ich (ne)plochý dizajn. Tu sú štyri dôvody, prečo sa to stalo. Pri poslednom budete prekvapení

Zákazníci tak budú mať na výber lacnejší model s 6,1″ a 6,7″ displejom a v takomto istom prevedení aj drahší model s oveľa väčšou náložou technológií. Táto teória je logická aj z pohľadu vývoja či výroby, pri ktorej Apple používaním dvoch totožných platforiem ušetrí miliardy dolárov ročne.

Ak si teda chcete užiť iPhone s príjemne veľkým displejom, tento rok máte poslednú šancu. iPhone 13 mini bude zrejme ako posledný reprezentovať danú kategóriu

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJtwitter
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.