Netflix opäť prekvapil trh prírastkom 8,05 milióna nových predplatiteľov v druhom kvartáli 2024, čím si upevnil náskok pred svojou silnou konkurenciou. Spoločnosť využila kombináciu prísnejšieho boja proti zdieľaniu hesiel a nového lacnejšieho predplatného s reklamami, aby dosiahla svoj druhý najlepší polrok v histórii, hneď po boome počas pandémie v roku 2020. Informuje o tom Yahoo Finance na základe správy agentúry Bloomberg.

Lacnejší plán sa stal mimoriadne populárnym, predstavujúc takmer polovicu všetkých nových predplatiteľov v krajinách, kde je v súčasnosti ponúkaný. Cena za Netflix je na Slovensku vyššia ako v iných regiónoch, pretože u nás nie je možné využiť balík s reklamnými spotmi. Inde vo svete však táto možnosť je a ľudia si ju pochvaľujú.

Netflix vidí svoju budúcnosť veľmi pozitívne 

Výhľad na ďalší kvartál je taktiež optimistický, keďže Netflix predpovedá zisk 5,10 USD na akciu, čo je viac, ako odhady Wall Street, hoci tržby vo výške 9,73 miliardy USD mierne zaostávajú za očakávaniami analytikov. Netflix tiež očakáva menší nárast počtu predplatiteľov v porovnaní s minulým rokom.

Zatiaľ čo Netflix rastie, konkurencia klesá. Hlavným dôvodom je to, že ostatné streamingové služby bojujú so získaním nových zákazníkov a nákladným financovaním nových seriálov a filmov.

Netflix má až 8 % podieľ na sledovanosti televízie v USA

Netflix
Zdroj: Netflix

Posledný kvartál priniesol Netflixu niekoľko úspešných hitov, ako sú nové sezóny Bridgerton a prekvapivá britská miniséria Baby Reindeer, čo pomohlo zvýšiť jeho podiel na celkovom sledovaní televízie v USA na viac ako 8 %! Ide o dvojnásobok oproti akejkoľvek inej platenej streamingovej službe.

Napriek tomu, že Netflix plánuje prestať zverejňovať počty predplatiteľov, čo niektorí analytici vnímajú ako negatívny signál, spoločnosť naďalej preukazuje silný rast.

So 17 miliónmi novými zákazníkmi len za tento rok a plánmi na ďalšie zlepšovanie ponuky, má veľmi dobre našliapnuté na ďalšie úspechy. Platforme preto držíme palce!

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Netflix sa topí v obrovských problémoch. Dlhodobo si ho predpláca minimum používateľov
Môže ťa zaujímať
- Reklama -