Americký youtuber TechRax je známy svojimi šialenými videami, vrámci ktorých sa nebojí otestovať rôzne zariadenia v tých najextrémnejších a častokrát až nezmyselných podmienkach.

Potvrdil to aj so svojim posledným experimentom, v ktorom nám ukázal čo sa stane, keď prekročíme odporúčania výrobcu viac ako štyridsaťnásobne. Ako iste viete, hlboko pod vodou je silný tlak, ktorý bežné zariadenia bez špeciálnej úpravy nedokážu prežiť.

iPhone 13 Pro Max spĺňa normu IP68, ktorá mu povoľuje ponor do hĺbky 6 metrov na 30 minút. Nutné je však podotknúť, že všetky testy prebiehajú v laboratórnych podmienkach a s úplne novými zariadeniami, ktoré ešte nemajú degradované tesnenia.

Aj to je jeden z dôvodov, prečo Apple v prípade utopenia iPhonu odmieta zariadenie opraviť v rámci záručnej doby.

Ponor do hĺbky 236 metrov 

Späť však k téme. YouTuber ponoril najnovší iPhone 13 Pro Max v jazere Tahoe až do hĺbky 236 metrov. Okrem smartfónu pripevnil na konštrukciu (ktorá bola potápaná) aj akčnú kameru GoPro Hero 9, ktorá snímala čo sa deje pod vodou.

Je zrejme logické, že telefón od spoločnosti Apple silný tlak nezvládol a po určitej dobe do svojho tela nasiakol toľko vody, koľko sa doň zmestilo. To sa potvrdilo hneď po vytiahnutí, kedy autor videa spozoroval pomerne veľké množstvo bubliniek vychádzajúcich zvnútra kovového šasi.

Prečítajte si tiež  iPhone a voda. Všetko, čo potrebujete vedieť na jednom mieste.

Na zariadení sa ale nevyskytli žiadne praskliny alebo iné vizuálne poškodenia, čo sa napríklad o akčnej kamere GoPro povedať nedalo. Tej totiž praskol plastový ochranný kryt a voda prenikla úplne všade.

Ani jedno zo zariadení tento šialený test na konci dňa nevydržalo. Čo je ale dôležité, obe sa držali približne do hĺbky 85 metrov, kedy bolo na displeji iPhonu po prvýkrát vidieť bielu farbu – naznačujúcu problém. A to je vcelku pôsobivé…

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach, kde nás sleduje dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJsvetapple
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.