Rodina jablkových počítačov Mac by sa už v budúcom roku mala rozrásť o nových členov. Pripravovaný iMac s 27″ obrazovkou a čipom Apple Silicon oficiálne uzavrie etapu prechodu na Apple procesory týkajúcu sa iMacov. Podľa posledných informácií sa dodávatelia spoločnosti Apple púšťajú do produkcie.

Prečítajte si tiež  Ako bude vyzerať nový iMac Pro? Pozrite sa na zaujímavý koncept

Cdroje z DigiTimes odhaľujú, že dodávky budú údajne aspoň zatiaľ v obmedzenom množstve. Správa odkazuje na dodávateľov, ktorí dodávajú jednotlivé komponenty väčším výrobcom na konečnú montáž. Môže sa preto jednať o prvú várku komponentov, ktoré sa neskôr po oficiálnom spustení výroby znásobia.

Všeobecne sa hovorí, že Apple plánuje nový 27″ iMac s mini-LED displejom dostať na trh v prvej polovici roku 2022. Podľa Rossa Younga, analytika v oblasti displejov, ktorý sa osvedčil ako spoľahlivý zdroj odhadov týkajúcich sa displejov, bude nový iMac podporovať technológiu ProMotion s variabilnou obnovovacou frekvenciou až do 120 Hz.

imac

Ďalšie tvrdenia poukazujú na to, že nový 27″ iMac bude mať podobný dizajn ako jeho 24″ kolega, ktorý bol uvedený na trh začiatkom tohto roku. Rozdielom však má byť  tmavšia farebná schéma, vstupné porty a rámčeky okolo obrazovky. Počítač by mal byť s najväčšou pravdepodobnosťou poháňaný rovnakými čipmi M1 Pro a M1 Max, aké sa používajú v nedávno uvedených MacBookoch Pro.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJDigiTimes
Tomáš Varga
Redaktor a autor obsahu na svetapple.sk, no hlavne veľký fanúšik firmy Apple a jej ideológie. Okrem noviniek z jablkového sveta patrí medzi moje záujmy aj videoherná sféra, hudba a cestovanie.