Podľa uznávaného analytika Jeffa Pu bude minimálne jeden model iPhonu 15 vybavený systémom periskopového fotoaparátu, ktorý umožní väčšie optické priblíženie. Zariadenie má byť uvedené na trh v druhej polovici roka 2023.

Pri periskopovom systéme by sa svetlo vstupujúce do teleobjektívu na zadnej strane iPhonu odrážalo od šikmého zrkadla smerom k obrazovému snímaču fotoaparátu.

Zmena smeru, ktorým sa svetlo pohybuje, by umožnila spoločnosti Apple umiestniť do iPhonu dlhší teleobjektív, čo by používateľom sprístupnilo väčšie priblíženie bez rozmazania (alebo zásadných dizajnových úprav zariadenia). Celý princíp je v podstate vyobrazený na obrázku pod týmto odstavcom.

Povesti o tom, že iPhone dostane periskopový objektív sa šíria od začiatku roka 2020, kedy o tom ako prvý hovoril renomovaný analytik Ming-Chi Kuo.

Repasovaný iPhone v TOP stave môžete mať vďaka ITya už za 149 € vrátane záruky!

Pôvodne mal mať periskop už iPhone 14 Pro v tomto roku 

Kuo pôvodne uviedol, že periskopový objektív bude exkluzívnou funkciou iPhonu 14 Pro ale teraz to vyzerá, že si budeme musieť počkať až do predstavenia iPhonu 15 Pro, nakoľko má Apple v roku 2022 iné plány.

Dnes už pritom existujú smartfóny (so systémom Android), ktoré disponujú technológiou periskopického objektívu vrátane Samsungu Galaxy S21 Ultra alebo Huawei P40 Pro+.

Obe tieto zariadenia majú až 10-násobný optický zoom s čím by ich po pridaní periskopového objektívu mohol nasledovať aj iPhone 15 Pro. Súčasné modely iPhonu 13 Pro majú zatiaľ len 3-násobný optický zoom.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach, kde nás sleduje dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Prečítajte si tiež  Apple a Meta budú brať displeje do Headsetov od spoločnosti Samsung!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJMacRumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.