Vyzerá to tak, že sa Apple po piatich rokoch skutočne zbaví výrezu pre Face ID, ktorý nazývame ako „notch“. Tento dizajnový prvok síce nekomplikuje prácu so zariadením, avšak niektorým fanúšikom značky prekáža z vizuálneho hľadiska. Displej s úplne čistým dizajnom vyzerá predsa len o niečo lepšie… 

Pred pár hodinami sme vám ukázali únik, ktorý zobrazuje schému rozloženia nového systému Face ID v iPhone 14.

Výrez v prednej časti obrazovky vyzeral byť podstatne menší a niektoré z komponentov sa nachádzali priamo pod zobrazovacou jednotkou. Obraz alebo svetlo sa k ním ale dostávalo skrz zriedené pixely, čo však skoro vôbec neovplyvňuje kvalitu obrazu. Dôkazom sú aj konkurenčné značky, ktoré podobné spôsoby zakrytia prednej kamery testujú už niekoľko rokov.

Repasovaný iPhone v TOP stave môžete mať vďaka ITya už za 149 € vrátane záruky!

Len drobná dierka pre prednú kameru 

iPhone 14No a dnes do hry vstúpil veľmi presný leaker Dylandkt, ktorý svojich sledovateľov na sociálnej sieti Twitter ubezpečil, že výrez z iPhonu 14 Pro skutočne zmizne. Ak sa tu bude nachádzať nejaká „dierka“, tak tá bude slúžiť len pre prednú kameru a fotoaparát. Apple chce totiž dosiahnuť čo najvyššiu kvalitu obrazu.

Netreba sa ale samozrejme báť, že by tento krok ovplyvnil funkčnosť systému Face ID. Technologický gigant zachová všetky jeho vlastnosti a teoreticky ho môže v niektorých ohľadoch dokonca ešte zlepšiť.

Majiteľ zariadenia teda v praxi nepocíti, že došlo k zmene, no tú uvidí na vlastné oči, nakoľko ho nebude rušiť notch.

Prečítajte si tiež  Uniknutá schéma od Apple ukazuje, ako bude vyzerať výrez v iPhone 14 v roku 2022. Zásadne sa zmení

V súčasnosti žiaľ nevieme s istotou povedať, ako to bude celé vyzerať. Predpokladáme však, že notchu sa zbavia iba drahšie verzie iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, pričom dostupnejšie modely si budú musieť vystačiť s riešením, ktoré poznáme z iPhonu 13. Apple tým ľahšie oddelí drahšie modely od tých dostupnejších.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach, kde nás sleduje dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJMacRumors
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.