V posledných týždňoch sa roztrhlo vrece s informáciami zo zákulisia spoločnosti Apple, ktoré nás presviedčajú o tom, že nový iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max dostane kompletne prepracované Face ID. Väčšina jeho komponentov by sa mala skrývať pod displejom.

Technologický gigant teda bude pokračovať v úpravách „notchu“, s ktorými začal ešte minulý rok po predstavení iPhonu 13 a iPhonu 13 Pro.

Práve tieto modely sa pochválili iným rozmiestnením senzorov, ktoré v praxi ušetrilo až 20 % miesta. Notch je teda menší no nejde o výrazný rozdiel. Apple to bude chcieť napraviť pri nástupcovi.

Ako sme už naznačili vyššie, viacero zo senzorov si nevyžaduje umiestnenie, ktoré by bolo na povrchu displeja, a tak sa môžu schovať pod ním. Samozrejme preto, aby bola zachovaná vysoká bezpečnosť a kvalita prednej kamery tu drobný výrez predsa len zostane.

Repasovaný iPhone v TOP stave môžete mať vďaka ITya už za 149 € vrátane záruky!

Vylepšený výrez pre Face ID 

Nachádzať sa má v strede vrchnej časti obrazovky a bude v tvare drobného obdĺžnika so zaoblenými hranami.

Pripomínať by mal riešenia, ktoré využívajú konkurenčné značky avšak tie sa v prípade svojich technológií zďaleka nespoliehajú na tak sofistikované biometrické technológie ako práve Apple. V tomto smere to teda bude úplne niečo iné.

O jednoduchý mockup toho, ako bude iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max vyzerať s upraveným systémom Face ID sa postaral Jeff Grossman prostredníctvom svojho príspevku na sociálnej sieti Twitter.

Prečítajte si tiež  Uniknutá schéma od Apple ukazuje, ako bude vyzerať výrez v iPhone 14 v roku 2022. Zásadne sa zmení

A o tom, že to vyzerá skutočne dobre vás asi presviedčať nemusíme. Napíšte nám do komentára, čo si o tomto dizajne myslíte vy.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach, kde nás sleduje dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -