Spoločnosť Apple nám ukáže nový iPhone 14 a iPhone 14 Pro pravdepodobne už v septembri 2022. Zariadenie bude disponovať prepracovaným dizajnom, výkonnejším hardvérom a sofistikovanejším fotoaparátom. A aj keď jeho vývoj podlieha prísnemu utajeniu, technologický gigant z Cupertina si opäť neustrážil úniky.

Portál Macrumors nám preto odprezentoval špeciálne formy, ktoré sa po prvýkrát objavili na čínskej sociálnej sieti Weibo. Do detailu nám odhaľujú dizajn pripravovaných noviniek a takisto potvrdzujú niekoľko dôležitých faktov.

Vyrobené sú pravdepodobne z plastu a spoločnostiam, ktoré sa zameriavajú na príslušenstvo pre mobilné zariadenia slúžia na vývoj krytov, ktoré budú pre iPhone 14 k dispozícii hneď po predstavení. S podobnými únikmi sa v tomto období stretávame pravidelne.

Zdroj: Weibo

iPhone 14 v dvoch veľkostiach 

Ako môžete vidieť na vyššie uvedenej fotografii sami, iPhone 14 síce príde v štyroch verziách, avšak nie v troch veľkostiach ako iPhone 13 alebo iPhone 12.

Apple sa rozlúči s 5,4″ verziou mini, ktorú síce recenzenti chvália, no predaje príliš uspokojivé nie sú. Len pre predstavu, tento model má v porovnaní so 6,1″ a 6,7″ verziami asi len 5 – 7 % podieľ na trhu.

Namiesto neho sa Apple zameria na opačnú stranu ponuky, a zákazníkom ponúkne dostupnejší 6,7″ model. Ak teda niekto bude potrebovať väčší displej, no neoslovia ho prémiové funkcie ako LiDAR skener alebo tri fotoaparáty v zadnej časti, bude to vhodná alternatíva za rozumné peniaze. Lineup pre rok 2022 bude teda vyzerať nasledovne:

  • iPhone 14 (6,1″)
  • iPhone 14 Max (6,7″)
  • iPhone 14 Pro (6,1″)
  • iPhone 14 Pro Max (6,7″)

Väčšie fotoaparáty v zadnej časti iPhonu 14

YouTube / Technizo Concept (úprava redakcie)

Ako môžete vidieť aj na fotografiách, iPhone 14 dostane mierne upravené fotoaparáty. Ich rozlíšenie sa má navýšiť pri fotení z 12 MP na 48 MP a pri natáčaní videa zo 4K na 8K.

Aj to dôvod, prečo pri najväčšom iPhone 14 Pro Max budú šošovky vystupovať do priestoru o 0,57 mm viac ako pri iPhone 13 Pro Max. Celkovo by malo ísť o 4,17 mm, pričom tieto informácie potvrdilo viacero nezávislých zdrojov vrátane leakera Maxa Weinbacha.

Ten okrem iného tiež spomenul, že Apple prepracuje aj obdĺžnikové vystúpenie, v ktorom sú šošovky umiestnené. Jeho celkové rozmery by sa mali zväčšiť asi o 5 % v každom smere, čo v praxi znamená, že na šírku bude mať 36,73 mm (vs 35,01 mm) a na výšku 38,21 mm (vs 36,24 mm).

iPhone 14 Pro
Zdroj: Twitter / Max Weinbach

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Prečítajte si tiež  Samsung Galaxy Z Flip5 je v brutálnych zľavách: Špičková skladačka môže byť vaša za fantastickú cenu

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -