Keď spoločnosť Apple predstavila iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max v septembri 2022, obe zariadenia priniesli funkciu, ktorú sme do tej doby poznali len z Apple Watch či konkurenčných Androidov. Ide o stále zapnutý Always-on displej, ktorý ľudia buď milujú alebo nenávidia. Dnes vám ukážeme, ako si ho dodatočne nastaviť.

Kúpite si príslušenstvo pre iPhone či Apple Watch na Loopi. Zaplatíte aj cez Apple Pay a tovar vám bude odoslaný mimoriadne rýchlo. (Reklama)

Spoločnosť Apple totiž s príchodom aktualizácie iOS 16.2 pridala do svojich zariadení funkciu, vďaka ktorej je možné Always-on displej mierne prispôsobiť. Okrem toho, že vám totiž po celý čas svieti aj s farebným pozadím, čo má podľa testov veľmi negatívny vplyv na batériu môže toto svietenie používateľov vyrušovať. Minimálne v našom prípade to tak bolo. Neustále sme mali pocit, že nám prišla nová správa alebo notifikácia aj keď sa tak nestalo.

Riešenia sú v takomto prípade hneď dve. Buď si Always-on displej úplne vypnete, čo je však v tomto prípade škoda, alebo si z neho deaktivujete pozadie. Keď telefón zamknete, na displeji sa vám zobrazí len čas, widgety a prichádzajúce upozornenia.

Takéto nastavenie je nie len menej rušivé voči vám ale takisto vám ušetrí aj množstvo energie. OLED panel totiž funguje na princípe čierny pixel = vypnutý pixel. Keď máte teda úplne čierne pozadie, spotreba energie je výrazne nižšia. Ako to ale nastaviť?

Návod: Ako dodatočne nastaviť Always-on displej na iPhone?

iPhone 14 Pro Max Always-On
Zdroj: Future
  • Nainštalujte si aktualizáciu iOS 16.2 (alebo novšiu).
  • Na svojom iPhone s Always-on displejom otvorte Nastavenia.
  • Kliknite na položku Displej a jas.
  • Vyberte ponuku Trvalo zapnutý displej.
  • Tu nájdete všetky nastavenia, ktoré spomíname v článku.

Okrem iného tu môžete vidieť aj prepínač „Zobrazovať hlásenia“, vďaka ktorému na uzamknutej obrazovke nebudete vidieť upozornenia z aplikácií vo vašom iPhone. Je však iba na vás, či vám takéto nastavenie vyhovuje alebo nie.

iPhone Always-on displej nastavenia
Zdroj: SvetApple

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Na Apple Watch mieri novinka, ktorú poznáme z iOS 17. Dočkáme sa jej v systéme watchOS 10.1
Môže ťa zaujímať
- Reklama -