Po tom, čo Elon Musk prevzal velenie nad sociálnou sieťou Twitter došlo ku viacerým kontroverzným zmenám, ktoré kritizovali používatelia ale aj odborníci z celého sveta. Ešte koncom minulého roka sa Musk opýtal ľudí, či by mal odstúpiť z pozície CEO. Reakcia publika ho pravdepodobne samého šokovala a preto začal hľadať svoju náhradu. Zdá sa, že ju úspešne našiel.

Elon Musk na svojom profile zverejnil nový príspevok, v ktorom oznámil, že Twitter dostane nového šéfa. Jeho meno síce nepredstavil, no doplnil, že sociálnu sieť povedenie žena. Ku výmene pozícii by malo dôjsť približne o 6 týždňov, pričom z Elona Muska sa stane výkonný predseda a technický riaditeľ, ktorý bude mať za úlohu dohliadať na softvér.

Ako informuje portál Independent, nový generálny riaditeľ sociálnej siete Twitter by sa mal stať aj hlavným manažérom X, a teda materskej spoločnosti rôznych podnikov, ktoré založil miliardár. Podľa Muskových slov by sa mala stať z Twitteru „aplikácia na všetko“, vrátane služieb, ktoré nesúvisia so sociálnymi sieťami.

Ku celej téme sa vyjadril aj portál Wall Street Journal, ktorý sa dopátral k informácii, že novou šéfkou Twitteru by sa mohla stať Linda Yaccarino, súčasná šéfka reklamy v spoločnosti NBCUniversal. Toto zistenie potvrdili dva nemenované zdroje oboznámené so situáciou.

Linda Yaccarino pracuje v spoločnosti NBCU viac ako desať rokov a stála za zrodom streamovacej služby Peacock. Podľa všetkého má teda dostatok skúseností s riadením veľkých projektov, ako aj zavádzaním nových funkcií a podnikateľských príležitostí. V najbližších dňoch sa ukáže, či mal Wall Street Journal skutočne pravdu.

Odchod Elona Muska z pozície CEO Twitteru by mohol upokojiť napätú atmosféru, ktorá v súčasnosti pretrváva medzi investormi. Dajte nám vedieť do komentára, či si myslíte, že je to správny krok. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  WhatsApp oficiálne končí na niektorých starších zariadeniach
Môže ťa zaujímať
- Reklama -