Aj keď spoločnosť Apple počas eventu Wonderlust predstavila nové AirPods Pro s USB-C konektorom, tento model je stále klasifikovaný, ako AirPods Pro 2. generácie. V podstate ide len o mierne aktualizovanú verziu slúchadiel, ktoré firma predstavila na podobnom evente v septembri 2022. A aj keď sme si mysleli, že USB-C je jediné vylepšenie, výrobca sa pri slúchadlách evidentne snažil o niečo viac.

Technologický gigant z Cupertina totiž v oficiálnej tlačovej správe ku tomuto vydaniu uviedol, že nové AirPods Pro 2. generácie budú podporovať 20-bitový, 48 kHz bezstratový zvuk s ultranízkou latenciou, ak si ich používateľ pripojí k náhlavnej súprave Apple Vision Pro, ktorú firma predstavila na WWDC 2023 a do predaja vstúpi po prvýkrát začiatkom roka 2024 (nie však na Slovensku).

Keď bude Apple Vision Pro k dispozícii začiatkom budúceho roka v USA, zákazníci si budú môcť vychutnať najpokročilejší bezdrôtový zvukový zážitok v tomto odvetví s novými AirPods Pro pre výnimočnú zábavu, hranie hier, FaceTime hovory a oveľa viac,“ Uvádza spoločnosť Apple na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Zvýšená odolnosť voči vode aj prachu 

AirPods Pro
Zdroj: Apple

Aby toho nebolo málo, technologický gigant sa tiež pochválil, že nové AirPods Pro 2. generácie ponúkajú v rámci slúchadiel aj nabíjacieho puzdra zvýšenú odolnosť voči vode a prachu IP54. Klasická druhá generácia s Lightningom sa spolieha len naštandard IPX4, ktorý nezabezpečuje prachotesnosť.

Nové AirPods Pro 2. generácie vstúpia už čoskoro do predaja, pričom ich cena klesla z pôvodných 299 € na 279 € po tom, čo sa zmenil kurz eura voči doláru (Apple kvôli tomu minulý rok zdražovalo, no dnes sú produkty na pôvodných cenách). Predaj odštartuje v rovnaký deň, ako predaj iPhonu 15 a teda 22. septembra 2023.

Spoločnosť Apple na evente Wonderlust predstavila celú nádielku nových produktov. Neukázal sa tu iba nový iPhone 15 v štyroch samostatných verziách, ale aj Apple Watch Series 9 či Apple Watch Ultra 2. generácie. Pokiaľ si chcete prečítať všetko o tejto konferencií, nájdete to na tomto odkaze.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  5 ďalších super aplikácií, ktoré sú teraz zadarmo
Môže ťa zaujímať
- Reklama -