Už sme si zvykli na to, že spoločnosť Apple organizuje až štyri podujatia ročne. Všetko začína na jar, pokračuje tesne pred letom v rámci WWDC, v septembri sa ukážu nové iPhony a koncom roka prichádza štvrté podujatie, ktoré býva venované počítačom Mac, iPadom alebo ďalším zariadeniam. Podľa portálu Macrumors však na tento harmonogram môžeme v roku 2023 rovno zabudnúť.

Zahraničný portál sa odvoláva na správu analytika a leakera Marka Gurmana z agentúry Bloomberg, ktorý sa nechal počuť, že neočakáva žiadne októbrové podujatie. Dôvod má byť úplne prostý a to ten, že technologický gigant z Cupertina v tejto chvíli nemá dostatok nových produktov a technológií, ktorými by mohol zaujať svet na samostatnom evente. Firma teda svoje tohtoročné plány prenáša na začiatok roka 2024, kedy by nám mala ukázať veľkú nádielku nových zariadení.

V rámci tohtoročnej sezóny sa teda spoločnosť Apple zameriava hlavne na nové iPhony 15 a tiež inteligentné hodinky Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2. Čiastočne to ešte koncom augusta prezradil aj finančný riaditeľ spoločnosti Apple Luca Maestri, ktorý počas telefonátu s investormi uviedol, že očakáva dvojciferný pokles tržieb z predaja počítačov Mac a iPadov.

Firma sa to evidentne nebude pokúšať zvrátiť žiadnymi veľkými novinkami. Menšie aktualizácie, ale určite nemôžeme vylúčiť.

Apple môže v roku 2023 využiť predstavenie skrz tlačové správy 

Zdroj: YouTube / Tech Gear Talk / Brian Solid (úprava redakcie)

Fámy totiž dlhšiu dobu naznačujú, že Apple môže začať v októbri predávať aspoň aktualizovaný iPad mini 7. generácie, iPad Air 6. generácie alebo iPad 11. generácie. Nemalo by ísť však o žiaden zásadný upgrade, takže sa ku nemu neoplatí robiť žiadnu veľkú konferenciu, ale len tlačovú správu.

A ak čakáte na iPad Pro s procesorom M3 a OLED displejom, pri tých je skoro 100 % pravdepodobnosť, že prídu až v roku 2024. Naopak, vylepšený 13″ MacBook Pro a 24″ iMac s procesorom M3 by sa mohli ukázať po boku nových základných iPadov ešte pred Vianocami.

My len doplníme, že spoločnosť Apple minulý rok v októbri formou tlačovej správy predstavila iPad Pro 11″ a 12,9″ s čipom M2 a tiež vylepšený iPad 10. generácie, ktorý dostal úplne nový dizajn po vzore iPadu Air 5 a tiež vylepšený procesor A14 Bionic.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Google Glass na tom pohoreli: Apple Vision Pro prináša obmedzenie, aby vývojári nemali prístup ku kamerám
Môže ťa zaujímať
- Reklama -