To, že hra GTA 6 bude musieť spĺňať tie najvyššie nároky hráčov z celého sveta je snáď každému nad svetlo jasné. Vedia to samozrejme aj v spoločnosti Take-Two, ktorá vlastní na hernú sériu Grand Theft Auto franšízu. Ako informuje portál Eurogamer, fanúšikovia sa môžu tešiť na mimoriadne dynamické a realistické animácie. Pomôže tomu nový patent, ktorý získali vývojári.

O túto informáciu sa postaral leaker Tobbelobben30 na sociálnej sieti Reddit. Zahraničné médium poznamenáva, že tento nick sa zhoduje s menom Tobias Kleanthous, ktoré sa spája s únikmi o GTA 6 a zároveň s herným štúdiom Rockstar Games, v ktorom medzi rokmi 2014 až 2021 pracoval ako špecialista na AI/hranie a animáciu.

Práve on má byť autorom patentu s názvom „System and Method for Virtual Character Locomotion„, ktorý je opisovaný ako animované riadenie pohybu založené na niektorých základných technológiách.

Revolučný spôsob vytvárania animácií 

Z patentu je možné vyčítať, že vývojári vytvorili akúsi knižnicu pozostávajúcu z malých stavebných blokov zaznamenávajúcich rôzne pohyby postáv, ktoré sa dajú následne kombinovať a vytvárať tak širokú škálu unikátnych animácií.

Tobbelobben30 to pripisuje k zaujímavému príkladu. Predstavte si postavu v hre, ktorá kráča v daždivom počasí, je unavená a ešte k tomu zranená. Namiesto toho, aby vývojári vytvárali samostatné animácie, čo je zbytočne zdĺhavý proces využijú základné „stavebné kamene“ z knižnice, pomocou ktorých prirodzene zostavia pohyby postavy.

Hra GTA 6 by mala mať vďaka tejto inovácii podstatne rozmanitejšie a realistickejšie animácie, ktorú budú zodpovedať počasiu, energetickej úrovni postáv a tiež zraneniam. Toto celé ma zapríčiniť efekt, v rámci ktorého bude hra GTA 6 podmanivejšia. Nechajme sa teda prekvapiť, aký bude skutočný výsledok.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  GTA 6 bude najdrahšia hra histórie. Má extrémne vysoký rozpočet
Môže ťa zaujímať
- Reklama -