Spoločnosť Apple už teraz tvrdo pracuje na tom, aby nám v septembri 2024 mohla predstaviť opäť ten najlepší smartfón na svete. Očakáva sa, že iPhone 16 príde v štyroch samostatných verziách a v každej z nich sa stretneme s mierne prepracovaným dizajnom.

Zatiaľ čo prémiové verzie budú svoju hlavnú premenu sústrediť na displej, ktorý má mať až 6,3″, respektíve 6,9″ namiesto súčasných 6,1″ a 6,7″, tie menšie sa pokúsia zákazníka zaujať novým zadným foto-modulom. To, ako by to zhruba mohlo vyzerať nám pred pár dňami ukázal server Macrumors, no vďaka YouTube kanálu #ios beta news tu máme aj pohľadný 3D koncept.

Aby sme to zbytočne nenaťahovali, jedna z najzaujímavejších zmien sa bude týkať usporiadania zadných fotoaparátov. Tie už nebudú umiestnené diagonálne ako pri iPhone 13, iPhone 14 a iPhone 15, ale vertikálne, ako to mal kedysi iPhone 12 či iPhone 11.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Samozrejme, technológia Sensor-Shift (optická stabilizácia snímača) sa zachová v plnej miere). Práve kvôli nej Apple pred rokmi zmenil usporiadanie zadných kamier na základných modeloch.

Prečo sa Apple plánuje vrátiť ku starému dizajnovému riešeniu? 

Na túto otázku sa v súčasnosti s určitosťou nedá odpovedať, no vďaka únikom poznáme aspoň dôvody, prečo by to výrobca mohol spraviť.

Ako iste viete, začiatkom budúceho roka sa začne predávať náhlavná súprava Apple Vision Pro a jej súčasťou bude aj možnosť prehrávať 3D video. To vie však dnes natáčať len drahší iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Apple zrejme chce, aby sa táto výhoda preniesla aj na dostupnejšie verzie z budúcoročnej série, takže 3D video uvidíme aj v iPhone 16 a iPhone 16 Plus. No a práve kvôli nemu by mali mať zadné fotoaparáty trochu inú polohu.

Na koncepte si môžete tiež všimnúť, že v pravej spodnej časti fotomodulu je umiestnený aj LiDAR skener, ktorý je dodnes len výsadou prémiových modelov „Pro“.

O tejto inovácií sa medzi únikmi zatiaľ veľa nehovorilo, no v súvislosti s očakávaným príchodom Apple Vision Pro nám táto technológia v zariadení dáva zmysel. Nechajme sa teda prekvapiť, ako to vo finále dopadne.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Chcel si nabiť iPhone, zatkla ho polícia!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -