Dlhé čakanie sa konečne skončilo. Dvaja poprední slovenskí telekomunikační operátori priniesli pre inteligentné hodinky Apple Watch podporu mimoriadne užitočnej eSIM, vďaka ktorej s nimi môžete vykonávať hovory, alebo sa pripájať na internet aj bez toho, aby ste mali v blízkosti svoj iPhone.

Apple Watch eSIM sú aktuálne dostupné v Telekome a O2, pričom obaja operátori predávajú aj kompatibilné zariadenia. Určite sa teraz pýtate, ako na túto situáciu budú reagovať zvyšní dvaja slovenskí operátori Orange a 4ka.

Na túto otázku sa ich opýtal portál Živé, ktorý priniesol aj oficiálnu odpoveď. V jednom prípade poteší, v tom druhom naopak sklame.

Oficiálne stanovisko 4ka

Pokiaľ patríte medzi zákazníkov 4ky, tá podľa oficiálnej odpovede s podporou Apple Watch eSIM v tejto chvíli nepočíta.

Hlavný dôvod je ten, že ide o finančne náročnú investíciu do technológie a zariadení Apple, ktorá sa má pohybovať vo výške niekoľkých miliónov eur. 4ka uvádza, že na slovenskom trhu nemá táto služba reálnu návratnosť.

Oficiálne stanovisko Orange

Úplne iné stanovisko priniesol Operátor Orange Slovensko, ktorý potvrdil, že sa podporou Apple Watch eSIM zaoberá, no bližšie informácie, ako je dátum uvedenia na trh zatiaľ neprezradil. Komunikovať ich bude v čase, keď na to bude tá správna chvíľa.

eSIM Apple Watch
Zdroj: Apple

Konečne to teda vyzerá tak, že služba, ktorá je vo svete bežným štandardom sa masívne rozšíri aj u nás na Slovensku.

Apple Watch eSIM prináša výhodu nie len v komunikácii, ale napríklad aj v tom, že hodinky dokážu streamovať hudbu priamo z Apple Music. To je veľmi praktické napríklad pri behaní, alebo iných športových aktivitách.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Xiaomi Roidmi EVE Plus kúpite za veľmi výhodnú cenu: Robotický vysávač má aj mopovanie
Môže ťa zaujímať
- Reklama -