Na nedávnej konferencii WWDC 2024 sme sa dočkali predstavenia nových verzií operačných systémov a niekoľkých ďalších noviniek. Najzaujímavejšou súčasťou jablkového ekosystému, ktorú Apple predstavil je platforma Apple Intelligence, ktorá ponúkne očakávané prvky generatívnej AI.

Pozornosť púta predovšetkým prepracovaná Siri, ktorá bude oveľa inteligentnejšia a efektívnejšia. Ak sa však tešíte práve na túto novinku, musíme vás sklamať. Na jeseň sa síce dočkáme oficiálneho spustenia nových operačných systémov, no nová verzia Siri sa dostaví až o niečo neskôr.

Nová verzia Siri príde až v budúcom roku

Podľa analytika Marka Gurmana z agentúry Bloomberg je nepravdepodobné, že by prepracovaná verzia Siri bola k dispozícii spolu s prvým spustením služby Apple Intelligence. To je naplánované na koniec tohto roka.

Apple Intelligence
Zdroj: Apple

Gurman vo svojom najnovšom informačnom príspevku “Power On” uviedol, že nová verzia Siri by mala prísť až so systémom iOS 18.4. Táto nadstavba by mala byť spustená niekedy na jar 2025. Ešte pred touto verziou systému je naplánované beta testovanie, ktoré by sa malo začať už v januári.

Služba Apple Intelligence sa síce dostane do nových systémov iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia už na jeseň, no nepôjde o globálne spustenie. V krajinách EÚ si na vychytávky ako Apple Intelligence, zrkadlenie obrazovky iPhonu alebo nové funkcie pre SharePlay počkáme.

Dôvodom pre oneskorenie noviniek má byť nesplnenie požiadaviek na interoperabilitu, súvisiace so zákonom o digitálnych trhoch (DMA). Tie podľa Európskej únie Apple zatiaľ nespĺňa.

Gigant z Cupertina sa však ohradil, že kývnutie na tieto zmeny by ohrozilo súkromie a bezpečnosť používateľov. Dátum vydania týchto funkcií v EÚ je preto zatiaľ neznámy a platí to aj pre inteligentnejšiu Siri. Aj preto si zatiaľ budeme musieť vystačiť len s jej „hlúpou“ verziou. To je obrovská škoda.

Prečítajte si tiež  Apple Intelligence: Zoznam všetkých podporovaných zariadení

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -