Aj keď to nie je úplne bežné, spoločnosť Apple sa rozhodla vydať druhú aktualizovanú verziu iOS 18 beta 4 pre vývojárov, len niekoľko dní po pôvodnom vydaní tejto verzie. Rýchle zmeny celkom pochopiteľne vyvolávajú otázky týkajúce sa toho, čo sa mohlo stať a prečo sa firma rozhodla pre tento ojedinelý krok.

A aj keď je to trochu zvláštne, netreba z toho robiť žiadnu vedu. Môže ísť totiž len o obyčajnú opravu chýb alebo zabezpečenia, ktorú si Apple všimol až po vydaní prvej verzie a rýchlou aktualizáciou sa pokúša zamedziť tomu, aby tieto problémy potenciálne ohrozovali používateľov. Nová verzia prichádza s číslom zostavenia 22A5316K.

Je tiež možné, že táto aktualizácia pripravuje pôdu pre nové funkcie Apple Intelligence v iOS 18, alebo jednoducho rieši neodhalené zraniteľnosti. Apple to žiaľ nikde podrobne nevysvetľuje.

Nestalo sa to prvýkrát

Nie je to prvýkrát, čo Apple takto rýchlo reaguje – nedávno vydal aktualizovanú verziu iOS 18 beta 3 pred spustením prvej verejnej beta verzie iOS 18. Aj v danom prípade šlo o pomerne vzácnu situáciu. Tentokrát sa zopakovala v nečakane krátkom čase.

Medzi novinky, ktoré priniesla štvrtá beta verzia pre vývojárov, patria nové tapety pre CarPlay, redizajn priečinka pre skryté aplikácie, rozšírenie RCS na viac operátorov a rôzne úpravy rozhrania.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone 8 Plus má vraj najlepší fotoaparát súčasnosti!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -