Najväčšie lákadlo novej aktualizácie iOS 18 v podobe Apple Intelligence sa oneskorí. Generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook však oznámil, že ChatGPT zažije svoj debut v jablkovom ekosystéme ešte do konca roka 2024. Očakávaná novinka bude integrovaná do systémov iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia.

Apple prvýkrát predstavil ChatGPT v rámci AI pre svoje zariadenia ešte počas júnovej konferencie WWDC 2024. Cookovo najnovšie vyjadrenie len potvrdilo, že používatelia iPhonov, iPadov a Macov si túto novú funkciu užijú naplno už onedlho.

Apple prinesie ChatGPT príde ešte tento rok

S povolením používateľa bude hlasová asistentka Siri schopná využívať ChatGPT na poskytovanie odpovedí priamo v reakcii na otázky alebo iné požiadavky. Chatbot od OpenAI bude tiež dostupný prostredníctvom Apple Writing Tools, čo používateľom umožní generovať texty a obrázky.

iOS 18 ChatGPT
Zdroj: Apple

Používatelia jablkových zariadení budú môcť používať ChatGPT bezplatne a bez nutnosti vytvorenia účtu. Bude tu však aj jedna dodatočná výhoda pre platiacich členov.

Predplatitelia ChatGPT Plus si budú môcť prepojiť svoje účty a získať prístup k plateným funkciám priamo na svojich zariadeniach. Apple zároveň uistil, že OpenAI nebude ukladať požiadavky, ktoré prídu z ich zariadení a IP adresy používateľov budú skryté, čím sa zabezpečí vysoká úroveň bezpečnosti.

Hoci funkcie Apple Intelligence sa už začali sprístupňovať vývojárom na testovanie v bete iOS 18.1, integrácia ChatGPT zatiaľ nie je súčasťou tejto beta verzie.

Apple Intelligence iOS 18
Zdroj: Apple, Unsplash / Pascal Brändle (úprava redakcie)

Na využitie funkcií Apple Intelligence bude potrebný iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, alebo zariadenie s čipom M1 alebo novším. Podpora sa však výrazne rozšíri s príchodom modelového radu iPhone 16. Umelá inteligencia od Apple totiž bude dostupná na všetkých štyroch modeloch.

Obyvatelia krajín EÚ si budú musieť počkať o niečo dlhšie

Apple nedávno narazil na regulačné prekážky, ktoré bránia spusteniu Apple Intelligence v krajinách EÚ a v Číne. Tim Cook však potvrdil, že Apple intenzívne spolupracuje s regulačnými orgánmi, aby sprístupnil funkcie umelej inteligencie čo najskôr.

Momentálne je služba Apple Intelligence dostupná len v angličtine, no používatelia môžu funkcie otestovať, ak si nastavia zariadenie na angličtinu a zvolia región Spojené štáty. Pre používateľov v Číne a Európskej únii však spoločnosť Apple tieto funkcie úplne zablokovala. Ostáva nám preto čakať, kedy spoločnosť oznámi ich príchod.

Prečítajte si tiež  Šéf Apple tvrdí, že firma robí všetko preto, aby spustila Apple Intelligence v EÚ a teda aj na Slovensku

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -