Spoločnosť Apple nedávno uvoľnila druhé beta verzie operačných systémov iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS Sequoia 15.1. Vývojári môžu vďaka tomu ďalej testovať funkcie platformy Apple Intelligence. Prvky umelej inteligencie sa tak ukazujú v čoraz väčšej sile.

Pre stiahnutie a inštaláciu týchto beta aktualizácií je potrebné, aby zariadenie podporovalo Apple Intelligence. Podpora v rámci iPhonov je zatiaľ dosť obmedzená. Apple sprístupnil prvky AI iba pre iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, ktoré budú už čoskoro doplnené novým modelovým radom iPhone 16. V prípade iPadov a počítačov Mac je podpora obsiahnutá na všetky zariadenia s čipom Apple Silicon.

Čo ponúka Apple Intelligence v druhých beta verziách? 

Apple Intelligence prináša nové nástroje pre písanie, ktoré sú prístupné vo všetkých aplikáciách, kde možno text vybrať a upraviť. Tieto nástroje pomáhajú s kontrolou pravopisu, opravou gramatiky, prepisovaním textu novým tónom a jeho zhrnutím.

Vylepšená Siri

Hlasová asistentka Siri získala nový dizajn s jemným podsvietením displeja a možnosťou písania, čo eliminuje potrebu aktivovať ju hlasom. Siri po novom dokáže lepšie zachytiť kontext medzi požiadavkami a reagovať na rozpravu.

Apple Intelligence Siri
Zdroj: Apple, Unsplash / Omid Armin (úprava redakcie)

Novinky pre Safari, Správy a Mail

Prehliadač Safari dostal schopnosť sumarizovať články a je tu aj nový režim zameraný na zníženie rušenia, ktorý nesie názov Reduce Interruptions Focus Mode. V aplikáciách Správy a Mail sú k dispozícii inteligentné odpovede. Nechýba ani nová možnosť prioritizácie správ s ohľadom na čas.

Nové funkcie pre Fotky a Telefón

Aplikácia Fotky ponúka funkciu Memory Movie, ktorá umožňuje tvorbu prezentácií na základe textových popisov. Taktiež je možné nahrávať, prepisovať a sumarizovať telefónne hovory, ako aj akékoľvek audio záznamy.

Apple Intelligence
Zdroj: Apple

Apple oddelil Apple Intelligence do samostatnej sady iOS 18.1 beta verzií, keďže tieto funkcie nebudú k dispozícii vo finálnych štartovacích verziách systémov iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia. Verejnosti bude Apple Intelligence sprístupnená neskôr na jeseň po dôkladnom testovaní zo strany vývojárov.

Ak sa chcete dozvedieť, čo všetko prinesie systém iOS 18, určite si nenechajte ujsť náš článok, v ktorom sme sa detailne venovali všetkým novinkám. Zároveň tiež dávame do pozornosti, že na Slovensku funkcie Apple Intelligence Apple oficiálne stále neponúka pravdepodobne sa to nezmení až do začiatku roka 2024. Hlavným dôvodom tohto obmedzenia je fakt, že Apple má problémy s reguláciou zo strany Európskej únie.

Prečítajte si tiež  Ako zapnúť Apple Intelligence v EÚ? Tu je návod

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -