Len nedávno sme vás v našom návode naučili, ako si na WhatsAppe aktivovať ochranu pomocou Touch ID a Face ID. Dnes sa na internete objavila správa, ktorá nám prezrádza, že toto isté čoskoro ponúkne aj Facebook Messenger. Celá aplikácia a tak isto aj naša komunikácia bude vďaka tomu bezpečnejšia.

Facebook Messenger s podporou Face ID a Touch ID

Najväčšia sociálna sieť na svete ukazuje, že jej nie je ľahostajná bezpečnosť používateľov. Práve pre nich vyvíja a testuje novú funkciu, ktorá umožní „uzamknúť“ aplikáciu Messenger pre iOS, pomocou autorizačných prvkov Face ID a Touch ID.

Ak teda niekde položíte odomknutý iPhone, nemusíte sa báť, že by si váš kamarát alebo priateľka prečítala vaše súkromné správy bez toho, aby ste o tom vedeli.

https://dizajnovepodlahy.sk/virtualna-predajna/?utm_source=svetapple.sk&utm_campaign=appleglass
reklama

Testovanie prebieha už niekoľko mesiacov

Prvé náznaky tohto kroku sa objavili ešte začiatkom roka 2020. Odvtedy sme nič nové nepočuli (až do dnešného dňa). Aj napriek tomu, že Facebook už funkciu vo veľkom testuje, stále nie je jasné, kedy sa jej dočkáme v praxi, v rámci oficiálnej aktualizácie.

Pri tmavom režime (pre aplikáciu Facebook), sme si už zvykli na to, že tejto spoločnosti trvá všetko mimoriadne dlho a tak môže byť čakacia doba pokojne aj na úrovni niekoľkých ďalších mesiacov (v lepšom prípade len týždňov).

Ako sme už naznačili vyššie, Facebook má skúsenosti so zavádzaním Face ID a Touch ID (ako autorizačných prvkov) do svojich appiek. Minulý rok ich použila práve vo WhatsAppe, ktorý taktiež vlastní. To nám dáva ako takú nádej, že by to už nemuselo trvať príliš dlho. Tešíte sa?

Facebook Messenger môže chrániť správy pomocou Face ID!
Facebook Messenger budeme už čoskoro odomykať pomocou Touch ID a Face ID!
Prečítajte si tiež  Aktuálne: Messenger má problémy po celom Slovensku - prijímanie a odosielanie správ nefunguje správne
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.