Spoločnosť Apple si pre nás počas tohto roka pripravila absolútnu technologickú špičku. Procesor A14 Bionic dostane brutálny výkon, pričom by mal byť aj mimoriadne energeticky úsporný. Vďaka úniku dnes vieme, aký bude rozdiel v porovnaní s predchodcom.

iPhone 12 a A14 Bionic – vysoký výkon, nízka spotreba energie.

O najnovšie informácie sa opäť postaral leaker Komiya, ktorý nám len pred pár hodinami prezradil, že jablková spoločnosť chystá aj dostupnejše Apple Watch SE. Jeho príspevky sú veľmi dôveryhodné a tak môžeme správu považovať za relevantnú.

Apple A14 Bionic je oproti predchodcovi (Apple A13 Bionic) vyrábaný iným technologickým procesom. Kým minuloročný čip vznikal 7nm+ technológiou, nástupca už vzniká pomocou modernejšej 5nm technológie.

Vo výsledku bude schopný poskytnúť oveľa vyšší výkon, pričom si vypýta menej „šťavy“. Podľa úniku by mala byť energetická úspornosť lepšia o cca 20-30%. Nakoľko iPhone 12 dostane pravdepodobne akumulátory s nižšou kapacitou, slabšiu výdrž by sme vôbec nemuseli pocítiť. Rozdiel vyrovná práve procesor…

Ak tomu neveríte, pekným príkladom je tohtoročné porovnanie iPhonu 8 a iPhonu SE 2. generácie. Oba modely dostali v podstate rovnaké mAh pričom novšie zariadenie vydrží výrazne dlhšie. Dôvodom je kvalitnejšia technika „pod kapotou“.

Samozrejme treba rátať s tým, že pri používaní 5G siete môže byť strata o niečo vyššia. Viaceré technologické spoločnosti priznali, že takéto pripojenie má veľmi negatívny vplyv na výdrž batérie (v porovnaní s klasickým 4G). V niektorých prípadoch sa hovorí až o 40% rozdieloch!

Na Slovensku však ešte pár rokov budeme fungovať na pomalšej sieti, takže sa nemusíte ničoho obávať. Do komentára nám napíšte, či by ste sa uspokojili s rovnakou výdržou, akú mal iPhone 11 z minulého roka. Za nás by to bolo „tak akurát“!

zdroj

Prečítajte si tiež  Očakáva sa, že Apple výda začiatkom roka 2021 lacný iPhone bez podpory 5G.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.