AirTagy klopú na dvere

Apple práve vydalo tretiu beta verziu iOS 14.5, ktorá sa už blíži ku finálnemu testovaniu. Zároveň tu bola povolená karta „Položky“ v aplikácii Nájsť, o ktorej sme vás informovali ešte v polovici januára (ako o skrytej novinke).

Práve toto je s najväčšou pravdepodobnosťou miesto, cez ktoré budeme sledovať lokalizátory AirTag a takisto všetky ďalšie kompatibilné doplnky od výrobcov tretích strán. Ľahko tak získate prehľad o predmetoch (peňaženka, kabelka, batoh, kľúče atď.), na ktoré ich pripevníte.

Apple začalo pridávať do systému podporu pre AirTag už v decembri 2020 – popri iOS 14.3. Prezradil ho interný kód, ktorý sa podarilo odhaliť šikovným vývojárom. Od tejto chvíle bolo de facto jasné, že prívesky prídu počas najbližšej prezentácie.

Hoci tá v súčasnosti ešte nebola oznámená, špekuluje sa, že Apple plánuje Keynote niekedy na druhú polovicu marca a popri AirTags uvidíme aj iPad Pro, iPad mini a ďalšie produkty.

Možno sa to nezdá, no práve tieto malé lokalizátory sú v súčasnosti jedným z najočakávanejších produktov vôbec. Ich pôvodné predstavenie bolo z roku 2019 preložené na rok 2020 a vtedy ho nešťastne ovplyvnila pandémia koronavírusu. Snáď sa to po tak dlhej dobe konečne podarí, veď konkurenciu pripravil už aj Samsung.

Prečítajte si tiež  Spoločnosť Apple vydala aktualizáciu macOS Ventura 13.3. Toto všetko nový systém prináša
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.