iPhone 13 patrí bezpochyby k najočakávanejším zariadeniam tohto roka, čo si neuvedomuje len samotné Apple, ale aj analytici technologického trhu. Svedčí o tom aj rekordný počet kusov nasadených do produkcie a odhady týkajúce sa objednávok smartfónu hneď po spustení predaja.

Prečítajte si tiež  Kuo: iPhone 13 dostane v základe 128GB úložisko, Pro modely sa dočkajú aj 1TB

Rok 2022 by podľa analytikov mal byť pre Apple kľúčovým hlavne kvôli novej vlajkovej lodi. Analytik Samik Chatterjee v službách firmy JP Morgan dokonca tvrdí, že si Apple pripíše rekord v predajoch už počas prvého kvartálu 2022.

Lámač rekordov v podobe iPhonu 13

Napriek tomu, že cena jednotlivých modelov je ešte stále neznámou, Chatterjee verí, že aj pri vyššej cenovke sa 13-kové telefóny budú predávať lepšie, ako ich predchodcovia z minulého roka. S vyšším dopytom však môžu súvisieť problémy s dodávkami a expedíciou, no to by sa v konečnom dôsledku na zárobkoch firmy odraziť nemalo. Pretrvávajúca kríza s čipmi a polovodičmi však môže poriadne zamiešať karty a napokon aj zmeniť očakávanú situáciu.

iPhone 13

Ďalším zásadným krokom k dosiahnutiu tohoto cieľa môže byť aj predstavenie novej generácie cenovo najdostupnejšieho smartfónu, ktorým bude iPhone SE 2022. V kombinácii so štvoricou očakávaných modelov z rady iPhone 13 si Apple dokonale podchytí všetky cieľové skupiny, vrátane užívateľov ochotných prejsť na systém iOS.

Plánujete si zaobstarať jeden z modelov iPhone 13 alebo vás pripravovaná rada jablkových smartfónov neohúrila? Podeľte sa s nami o váš názor v sekcii komentárov. Viac sa dozvieme už čoskoro na Apple evente, ktorý prebehne 14. septembra o 19:00 nášho času.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -