Prešlo iba niekoľko minút od chvíle, čo nám spoločnosť Apple oficiálne oznámila podujatie, ktoré sa bude konať v digitálnom formáte už 18. októbra o 19:00 hodine nášho času.

Fanúšikovia značky samozrejme vedia, že technologický gigant predstaví MacBooky Pro so 14″ a 16″ displejom. Oficiálna poznámka sa opäť nesie v rúšku tajomstva, no zároveň ponúka tradičné prekvapenie.

Ako na to? 

Pokiaľ si na svojom iPhone otvoríte webovú stránku udalosti, klepnutím na logo Apple spustíte v prehliadači Safari dodatočný AR Kit. Na obrazovke sa vám následne zobrazí logo celej udalosti, pričom v jeho vnútri sa nachádza špeciálne rozšírenie vrátane dátumu konania akcie.

Upozornenie: Funguje len cez prehliadač Safari (ak ste prišli z Facebooku alebo inej platformy, AR Kit sa po kliknutí na logo nemusí zobrazovať).

Ide o celkom iný easter-egg v porovnaní s tým, na čo sme boli zvyknutí pri predošlých udalostiach. Dizajnéri sa pohrali s rozšírenou realitou ešte viac a my musíme uznať, že to vyzerá fantasticky.

Event s názvom “Unleashed sa bude konať v podobe dopredu natočeného videa bez priamej účasti novinárov. Apple tým reaguje na pandémiu COVID-19, ktorá ešte ani zďaleka neskončila.

Prečítajte si tiež  Prečo má MacBook prísne hliníkovú konštrukciu?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -