Po dlhom testovaní sa herná služba od mediálneho giganta Netflix predsa len stala skutočnosťou. Majitelia smartfónov so systémom Android si môžu vyskúšať prvé exkluzívne tituly, ktoré sú dostupné v rámci klasického predplatného. Už čoskoro by sa mali pridať aj zariadenia s iOS.

Prečítajte si tiež  Netflix spustil svoju hernú službu. Kedy sa jej dočkáme na iOS?

Kvôli prísnym reštrikciám sa však nebude jednať o virtuálny obchod v pravom slova zmysle.  Podľa renomovaného analytika Marka Gurmana z Bloombergu, bude Netflix vydávať svoje hry separátne prostredníctvom App Store.

Sťahovanie hier momentálne funguje veľmi podobne aj na Androide. Do aplikácie Netflix pribudol nový tab dedikovaný výhradne pre herné tituly. Po kliknutí na ikonku hry sa užívateľom automaticky otvorí obchod Google Play (App Store v prípade Apple) a vyžiada si potvrdenie nákupu. Následne je však ešte potrebné prihlásenie sa s Netflix účtom pre overenie aktívneho členstva.

Netflix

Nakoľko na Androide nájdeme aj iné virtuálne obchody, ktoré môžu operovať v rámci Google Play, celý „workaround“ bol tvorený na mieru pre obídenie pravidiel Applu. Pôvodne sa analytici domnievali, že by sa mohlo jednať o službu na báze priameho streamovania obsahu, podobne ako v prípade služby xCloud od Microsoftu. Netflix si však skúša raziť vlastnú cestu.

Podarí sa firme s týmto krokom uspieť, alebo sa jedná iba o výstrel do prázdna v snahe konkurovať Apple Arcade? Dajte nám v komentároch vedieť, ako vnímate vstup Netflixu na pole herných služieb vy.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -