Spoločnosť Apple pracuje aj na ďalších generáciách svojich mobilných zariadení, ktoré sa svetu ukážu v priebehu budúcich rokov. Ako uvádza portál The Elec, technologický gigant momentálne experimentuje rôznymi spôsobmi, pričom plánuje predstaviť aj iPhone, ktorý dostane Face ID pod displejom. Jeho dizajn by tak nemali narúšať žiadne diery či výrezy, ktoré poznáme dnes a prinesie ich aj tohtoročný iPhone 14.

Apple by sa malo v súčasnosti obzerať po technológii, ktorá mu umožní všetky biometrické senzory skryť pod zobrazovaciu jednotku. Robí sa to tak, že v určitých bodoch sú mierne zriedené pixely (aby cez ne prenikal obraz), no používateľ to bežným okom v podstate ani nevníma.

Práve na týchto miestach sa nachádzajú snímače a kamery, ktoré sa starajú o odomykanie tvárov. Rovnakým spôsobom by mala byť skrytá aj predná Face Time kamera.

Prečítajte si tiež  Video: Takto Samsung okopíroval iMac 24" a takisto Studio Display od Apple

Aj keď to znie všetko veľmi pekne, podobnú inováciu v roku 2022 nečakajte. Apple síce mierne zredukuje svoje výrezy a podľa všetkého použije takzvaný pilulkový dizajn, no ani pri ňom sa nezbavíme pocitu, že nám vo vrchnej časti displeja stále niečo prekáža.

O výrobu sa postará spoločnosť Samsung 

Možno, že vás teraz prekvapí fakt, že dodávky displejov s touto technológiou má mať na starosti juhokórejský Samsung, ktorý je azda najväčším rivalom spoločnosti Apple vo svete mobilných zariadení. Biznis je ale biznis a preto je spolupráca týchto gigantov vzájomne výhodná. Samsung plánuje použiť rovnakú technológiu vo svojich zariadeniach so skladacím displejom niekedy v roku 2023.

Prečítajte si tiež  Svoj MacBook Pro M1 som oblial kávou. Čo sa presne pokazilo, kto ho opravil a ako som ušetril stovky eur?

S tým súhlasí aj The Elec, ktorý na základe svojich zdrojov tvrdí, že Apple využije rovnaký systém v tom istom roku. Bude sa to teda týkať pravdepodobne už iPhonu 15 alebo aspoň jeho drahšej verzie Pro. Nechajme sa prekvapiť.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJappletrack
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.