Keď spoločnosť Apple začiatkom roka oznámila Mac Studio a Studio Display, v tichosti predstavila aj nový kábel Thunderbolt 4 Pro, ktorý dokáže prenášať dáta rýchlosťou až 40 Gb/s a nabíjať až 100 W.

Hoci je kábel na Slovensku dostupný za šialených 149,00 €, nové rozobratie ukazuje, prečo je toto príslušenstvo také drahé. Rozborku vykonala spoločnosť ChargerLAB, ktorá zverejnila video so všetkými podrobnosťami a špecifikáciami kábla Thunderbolt 4 Pro.

Kábel, ktorý bol dopodrobna preskúmaný meral 1,8-metra, pretože 3-metrová verzia ešte v tom čase nebola dostupná. To, čo si na ňom používateľ už na prvý pohľad všimne je opletenie kvalitným materiálom, vďaka ktorému je odolnejší. Hoci zvonku vyzerá Thunderbolt 4 ako obyčajný kábel, jeho vnútro odhaľuje niekoľko zaujímavých detailov.

Apple používa na výrobu iba kvalitné materiály a drahé kovy. V kábli sa nachádza aj čip od Intelu

Zdroj: MobileSyrup

Ako zdôrazňuje ChargerLAB, kábel je chránený vodotesnou a prachotesnou tkanou vrstvou. Pod textíliou sa nachádza dodatočná ochrana z termoplastického elastoméru (TPE) s tenkou vrstvou fólie.

Medzi 19 vodičmi je 5 pocínovaných medených vodičov, ktoré sa používajú na napájanie. Vo videu sa uvádza, že väčšina drôtov je pokovovaná striebrom a čistou meďou. Vo vnútri konektorov sa nachádzajú ďalšie komponenty, ktoré sú chránené tvrdým čiernym plastom a mosadzným puzdrom.

Prečítajte si tiež  iPhone 14 a iPhone 14 Pro: Cena, dizajn, výdrž batérie a všetky novinky, ktoré potrebujete vedieť

Jednou z najvýznamnejších súčastí je čip Intel, ktorý spravuje pripojenie Thunderbolt a funguje ako rekonštruktor signálu. Každý konektor má 24 pozlátených pinov.

Spoločnosť ChargerLAB vysvetľuje, že kábel Thunderbolt 4 Pro je vyrobený z prvotriednych materiálov, ktoré ho robia odolnejším a menej náchylným na poškodenie, nehovoriac o licencovanom čipe spoločnosti Intel, ktorý stabilizuje prenos signálu. Profesionálom, ktorí neustále prenášajú veľké množstvo údajov, sa bude určite hodiť a radi zaň zaplatia aj 179,00 €. Presne toľko totiž stojí dlhšia 3 metrová verzia.

Na záver len chceme pripomenúť, že v rámci SvetApple sme spustili bazár, ktorý sa už pomaly napĺňa inzerátmi. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz. Potrvá vám to sotva niekoľko sekúnd a zároveň máte šancu, že váš inzerát budeme zdieľať na našich sociálnych sieťach. Sleduje nás dokopy viac ako 40 000 ľudí. Tak na čo ešte čakáte?

Instagram Banner

Môže ťa zaujímať
- Reklama -