V uplynulých mesiacoch sme vás viackrát informovali o tom, že na Slovensku skončilo niekoľko televíznych staníc. Ako však uvádza portál Satelitná TV, teraz sa naopak ponuka kanálov rozšíri. Slováci sa môžu tešiť na ďalšiu stanicu.

Podľa zistení sa všetko v súčasnosti testuje (od 27. marca) v špeciálnom režime z jedného DVB-T vysielača (Klokočina), ktorý prevádzkuje telekomunikačný operátor AVIS. Nová stanica je v súčasnosti dostupná na kanále číslo štyridsať no naladiť si ju môžu len obyvatelia Nitry a okolia.

O čom bude nová televízna stanica?

Aby sme vás ďalej nenapínali, nový kanál ponesie názov TV Doktor a v blízkej budúcnosti by sa jeho terestriálne pokrytie malo rozšíriť aj na zvyšok Slovenska. Novú TV stanicu zaradia do svojich ponúk aj aj vybraní kábloví, IPTV a OTT operátori.

Ako napovedá samotný názov „TV Doktor“, nový kanál sa bude zameriavať predovšetkým na relácie z oblasti medicíny a zdravotníctva.

Súčasťou programu by mali byť rôzne „diagnózy, analýzy prípadov, nové či tradičné medicínske postupy, skúsenosti pacientov a tiež rozhovory s odborníkmi či poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti“ – uvádza SatelitnaTV.

Skúšobné vysielanie prebieha v štandardnom rozlíšení vo formáte MPEG-2. Zatiaľ si však žiaden extra obsah neužijete, nakoľko TV doktor zobrazuje iba krátku animáciu so svojim logom.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AKTUÁLNE: Najväčší slovenský operátor zdražuje. Toto sú nové ceny
Môže ťa zaujímať
- Reklama -