Spoločnosť Apple patrí medzi lídrov v oblasti nositeľnej elektroniky. Spoločnosť Huawei jej chce ale plnohodnotne konkurovať, a preto teraz predstavila svoje inteligentné hodinky Huawei Watch Ultimate, ktoré boli vyrobené podľa tých najprísnejších štandardov pre najnáročnejších spotrebiteľov. Navyše sa s nimi môžete aj potápať, alebo ich vziať na niekoľkodňový outdoorový výlet. Sú mimoriadne odolné.

Samotné zariadenie dostalo do vienka obrovský displej, ako aj batériu. Rovnako je vyrobené z kvalitných materiálov a jeho hlavným cieľom je osloviť používateľov, ktorí dnes pokukujú po Apple Watch Ultra, ktoré viete po pol roku od predstavenia kúpiť v zľave za cca 850 €. To je v porovnaní s 999 €, za ktoré ich Apple oficiálne predáva príjemná úspora.

Huawei Watch Ultimate cena 

Huawei Watch Ultimate vstúpili na trh iba v týcho chvíľach, pričom ich základná cenovka momentálne štartuje na úrovni 749 €. Už dnes ich ale získate skladom u viacerých predajcov a v porovnaní s Apple Watch Ultra ušetríte cca 100 €. To nie je málo ani v tejto cenovej kategórii.

Huawei Watch Ultimate sú vyrobené z prémiových materiálov 

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: YouTube / Topes de Gama

Spoločnosť Huawei sa pri návrhu svojich Watch Ultimate rozhodla ísť cestou skutočne luxusného dizajnu. Zariadenie si môžete kúpiť v dvoch farbách „Voyage Blue“ alebo „Expedition Black„, pričom na oboch bol použitý, ako materiál tekutý kov.

Výrobca sľubuje, že ten je výrazne pevnejší a tvrdší v porovnaní so štandardnou nehrdzavejúcou oceľou a taktiež lepšie odoláva vysokým teplotám. Len pre doplnenie, Apple Watch Ultra používajú titán.

Na rámiku hodiniek okolo displeja bola použitá keramika pre extra ochranu proti škrabancom. Model Voyage Blue dostal na číslovanú stupnicu, ktorá je vhodná pre potápačov a model Expedition Black zase športové označenie tachymetra.

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: Huawei

Dôležité je tiež spomenúť, že 1,5″ AMOLED obrazovku s nádherným zobrazením kryje až 2,35 mm zafírové sklíčko, ktoré by malo byť schopné odolávať škrabancom a taktiež nárazom. Huawei Watch Ultimate tiež ponúkajú množstvo exkluzívnych ciferníkov, z ktorých si môžete vybrať ten najideálnejší.

Ak si kúpite lacnejší model Expedition Black, dostanete ho spolu s gumeným remienkom. Pokiaľ však pokukujete po vyššej exkluzivite, zaobstarať by ste si mali radšej verziu Voyage Blue, ktorá je drahšia a predáva sa s remienkom, vyrobeným z titánu. Rovnako však v balení nájdete aj ďalší gumený remienok, ktorý je určený pre použitie v neopréne.

Funkcie Huawei Watch Ultimate sú mimoriadne bohaté 

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: YouTube / Topes de Gama

Na prémiovo vypracovanom tele hodiniek nájdete tri tlačidlá, ktorých súčasťou je aj digitálna otočná korunka. Tá sa nachádza na 2. hodine, zatiaľ čo tlačidlo pre rýchly vstup do menu nájdete na 4. hodine a tlačidlo Assist, ktoré je určené na rýchly prístup ku režimu potápania alebo expedície na 10. hodine.

Prečítajte si tiež  Toto je dôvod, prečo sa oplatí kúpiť starší iPhone, aj keď sa už predáva novší model

Len pre predstavu, špeciálny potápačský režim vám dokáže poskytnúť množstvo komplexných informácií, ako napríklad aktuálnu hĺbku alebo záznam ponoru, teploty vody počas ponoru, upozorní vás na prípadnú dekompresiu a taktiež zaznamenáva rôzne krivky výstupu a rýchlosti. Samozrejmosťou je aj špeciálny časovač.

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: Huawei

V expedičnom režime sa potom môžete tešiť napríklad na funkciu sledovania trasy podobne, ako v hodinkách od spoločnosti Apple.

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: YouTube / Topes de Gama

Keď už sme pri potápaní a expedíciách, určite vás zaujímajú aj normy, ktoré tieto hodinky spĺňajú. Ide konkrétne o ISO2810 a EN13319 a taktiež odolnosť voči vode na úrovni 10 ATM.

Rovnako tak v zariadení nájdete dvojpásmové GPS, vďaka ktorému budete môcť sledovať vašu trasu alebo využívať režim návratu, ktorý vás po celý čas bude sledovať a ak sa náhodou stratíte, bezpečne vás dovedie na pôvodne miesto.

Všetky možné senzory a snímače vrátane EKG

Súčasťou Huawei Watch Ultimate je aj barometer a výškomer, vďaka čomu vám vie zariadenie sprístupniť rôzne dáta o počasí, východe a západe slnka či dokonca aj o tom, kedy je príliv a kedy odliv.

Na týchto prémiových hodinkách nájdete aj všetky možné funkcie sledovania aktivity či snímače na meranie srdcovej frekvencie, oxymeter alebo dokonca EKG.

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: Huawei

Na synchronizáciu slúži aplikácia Huawei Health, ktorá je dostupná pre iOS aj Android a softvér dokáže komunikovať aj s populárnymi apkami, ako Runtastic alebo Strava.

Huawei Watch Ultimate majú dokonalý displej aj výdrž batérie

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: Huawei

Ako sme už naznačili vyššie, tieto hodinky disponujú relatívne veľkým 1,5″ AMOLED displejom s rozlíšením 466 x 466 pixelov, ktorý kryje hrubé zafírové sklíčko. Keďže ide o LPTO obrazovku (podobne ako v Apple Watch), pri bežnom používaní dokáže znížiť svoju obnovovaciu frekvenciu len na 1 Hz, čo má pozitívny vplyv na výdrž batérie.

Displej by mal byť tiež veľmi dobre čitateľný na priamom slnku v jasných svetelných podmienkach, nakoľko jeho jas dosahuje až 1 000 nitov. Pochopiteľne sa však v takejto situácie môže rýchlejšie vybíjať akumulátor.

Ten má len tak pre zaujímavosť 530 mAh, čo je prekvapivo menej, ako v Apple Watch Ultra, ktoré dostali až 542 mAh batériu. Napriek tomu však hodinky od Huawei nevydržia len 36 hodín, ale podľa výrobcu až 2 týždne. Je však férové dodať, že ak ich budete využívať intenzívne, celková výdrž klesne na cca polovicu (8 dní).

Dobrou správou ale je, že zariadenie podporuje aj rýchle nabíjanie, keď akumulátor môže dosiahnuť plnú kapacitu už za 1 hodinu na nabíjačke.

Prečítajte si tiež  iPhone 13 kúpite extrémne výhodne. Pre bežných ľudí ide o ideálnu voľbu

Huawei Watch Ultimate majú aj svoje nevýhody 

HUawei Watch Ultimate
Zdroj: Huawei

Po tom, čo ste si prečítali tento článok, pravdepodobne ste na nové hodinky od čínskeho výrobcu dostali chuť, hoci je pravda, že celkom nezapadajú do ekosystému spoločnosti Apple. V praxi však majú aj svoje nedostatky.

Tým prvým je, že ak sa náhodou stratíte, zariadenie vám nedokáže privolať pomoc prostredníctvom satelitného SOS. Áno, na Slovensku táto funkcia v súčasnosti nefunguje ani keď si kúpite Apple Watch Ultra, no v budúcnosti by sa to malo zmeniť a ak si už kupujete takto sofistikované hodinky, pravdepodobne sa s nimi vyberiete na expedíciu aj niekde do zahraničia.


Aj tento článok sme vytvorili vďaka nášmu novému e-shopu Loopi.sk, kde si môžete zakúpiť kvalitné príslušenstvo pre svoj iPhone, Apple Watch, Mac alebo ďalšie zariadenia. Využite aj drobnú zľavu pri platbe cez Apple Pay. 

Loopi Eco Case
Reklama

Druhou nevýhodou je nemožnosť pripojenia na LTE, čo môže niektorým používateľom prekážať. Opäť ale budeme féroví a spomenieme, že túto funkciu na Slovensku v súčasnosti neponúkajú ani Apple Watch.

Napokon je nevýhodou aj to, že Huawei Watch Ultimate neobsahujú žiaden úsporný režim, v ktorom by hodinky ponúkli extrémnu výdrž batérie. Keďže ich však budete dávať na nabíjačku v priemere raz za týždeň, je otázne, či by ste ho vôbec potrebovali.

Oplatia sa kúpiť? Podľa nás určite áno 

Ak vás teda tieto luxusné inteligentné hodinky zaujali, už od 749 € si ich môžete kúpiť u týchto slovenských predajcov. Hoci to nie je úplne málo, treba si uvedomiť, že ide v podstate o vlajkovú loď ponuky. Zároveň ich môžeme označiť aj za dostupného konkurenta pre hodinky Garmin Marq 2, ktoré sa však predávajú pokojne aj trikrát drahšie alebo skôr Garmin Epix 2.

Z nášho pohľadu teda tieto hodinky stoja za zváženie, aj keď vám viac odporúčame Apple Watch Ultra, ktoré si predsa len lepšie rozumejú s vašim iPhonom. Rozhodnutie ale nechávame na vás.

Dajte nám vedieť do komentára, čo si o Huawei Watch Ultimate myslíte vy.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -