Spoločnosť Google má v pláne už o pár týždňov uviesť na trh svoj prvý skladací smartfón. Týmto krokom chce nielen predbehnúť Apple, ale aj priamo konkurovať spoločnosti Samsung a ďalším, prevažne čínskym výrobcom.

Napriek tomu, že Google Pixel Fold ešte neuzrel svetlo sveta, na internete sa vynára čoraz viac renderov a konceptov, ktoré do detailov ukazujú, ako má skladací smartfón vyzerať.

Autorom najnovších únikov do tohto súdka je známy leaker Evan Blass, ktorý sa vo svojom príspevku na Twitteri podelil o nové rendery. Obrázky dopĺňajú aj podrobné hardvérové špecifikácie, ktoré Pixel Fold prinesie.

Google prinesie nový štandard pre skladacie smartfóny

Nové rendery v podstate potvrdzujú dizajnové detaily, ktoré sa už nejaký čas objavujú aj u iných analytikov a leakerov. Pixel Fold bude disponovať podobným vzhľadom, ako Galaxy Z Fold 4. Z vonkajšej strany dostane 5,8″ OLED displej, pričom hlavná obrazovka bude mať až 7,6″.

Google Pixel Fold koncept
Zdroj: Twitter / Evan Blass

Oba displeje budú dosahovať obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Na základe podrobností od Blassa vieme viac aj o rozmeroch zariadenia. V zloženom, aj v rozloženom stave budú nasledovné:

Zložený stav

  • Výška: 5,5″ – 139,7mm
  • Šírka: 3,1″ – 79,5mm
  • Hrúbka: 0,5″ – 12,1mm

Rozložený stav

  • Výška: 5,5″ – 139,7mm
  • Šírka: 6,2″ – 158,7mm
  • Hrúbka: 0,2″ – 5,2mm
Google Pixel Fold koncept
Zdroj: Twitter / Evan Blass

Fold dostane poriadnu dávku výkonu a vychytávok

Google Pixel Fold bude poháňaný čipom Tensor G2 od spoločnosti Google a špecializovaným bezpečnostným koprocesorom Titan M2. Ten sa dodáva s 12 GB pamäte RAM, ako aj s 256 GB alebo 512 GB úložiskom UFS 3.1.

Jedným z lákadiel bude aj vynikajúci kamerový systém. Vonkajšie fotoaparáty budú pozostávať zo 48 MPx hlavného, 10,8 MPx ultraširokouhlého a 10,8 MPx Dual Pixel teleobjektívu. Vnútorný fotoaparát dostane 8 MPx objektív.

Google Pixel Fold bude vážiť podľa úniku 283 gramov, vďaka štandardu IPX8 ponúkne odolnosť voči vode a bude mať 4 821 mAh vstavanú batériu, ktorá ponúkne až 24 hodín na jedno nabitie. Smartfón sa bude dať kúpiť v dvoch farebných prevedeniach v možnostiach obsidiánová a porcelánová.

Podľa slov spoločnosti Google bude telefón vybavený najodolnejším pántom spomedzi všetkých skladacích smartfónov vôbec. To mu prepožičia extrémnu výdrž a odolnosť.

Google Pixel Fold koncept
Zdroj: Twitter / Evan Blass

Predstavenie je doslova za rohom

Ak si na tento smartfón brúsite zuby, určite vás poteší fakt, že dorazí už čoskoro. Pixel Fold bude predstavený na konferencii Google I/O už o týždeň, konkrétne 10. mája.

Cenovka by sa mala zastaviť na úrovni 1 700 dolárov (cca 1 552 €), čo je podobná suma, ako v prípade skladacích telefónov od Samsungu pri ich predstavení.

Prečítajte si tiež  Bude nový iPhone SE prepadák? Prvé indície naznačujú, že jeho predaje nie sú také ako sa očakávalo

Len pre porovnanie, Samsung Galaxy Z Fold 4 dnes kúpite po zľave od 1 150 € a dostupnejší Samsung Galaxy Z Flip 4 len od 704 €. Obe zariadenie teda už začínajú byť relatívne dostupné.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -