Do predstavenia modelového radu iPhone 15 zostáva ešte niekoľko mesiacov, no to neodrádza analytikov v ďalších odvážnych predpokladoch. Debaty sa začínajú kopiť aj v prípade ďalšej generácie iPhonu 16, ktorá sa začne predávať v septembri 2024.

Ako iste viete, spoločnosť Apple si už niekoľko rokov razí cestu prehlbovania rozdielov medzi štandardnými modelmi a prémiovými verziami naprieč celou ponukou zariadení. Tento trend by mal ešte viac nabrať na obrátkach v rámci iPhonu 16 Pro a 16 Pro Max. Oba smartfóny totiž dostanú výraznú vychytávku, na rozdiel od svojich štandardných kolegov.

Podľa známeho analytika zameraného na displeje Rossa Younga sa už o rok dočkáme veľkej zmeny. Young vo svojom najnovšom príspevku načrtol scenár, v ktorom sa má Apple postarať o zväčšenie obrazoviek iPhonu. To sa však bude týkať iba verzií Pro.

Pro verzie budú ešte viac Pro-fesionálne

Modely Phone 16 Pro a 16 Pro Max obdržia výrazné zväčšenie obrazovky. Podľa Younga budú mať prémiové verzie veľkosti displejov približne 6,3″ a 6,9″. Ak sa táto fáma potvrdí, pôjde o tie najrozmernejšie displeje pre iPhone v histórii.

iPhone 16 Pro koncept
Zdroj: Yanko Design

Pre porovnanie, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max sú momentálne vybavené 6,1″ a 6,7″ displejom. Rovnaké veľkosti by sa mali týkať aj generácie iPhonu 15, nakoľko spoločnosť nemá pripravené výrobné kapacity pre väčšiu obrazovku už na tento rok.

Podľa uznávaného analytika má spoločnosť Apple zaviesť ešte jednu novinku pre iPhone 16. V pláne je prechod na senzory Face ID pod displejom, čím iPhone získa celistvejší tvar v prednej časti.

Následne by sa mohol rovnaký scenár zopakovať aj pre prednú kameru, no to bude trvať ešte o niekoľko rokov viac, kvôli nedostačujúcej technológii vo výrobe.

Prečítajte si tiež  Uzamknutá obrazovka v iOS 17 dostane brutálne vylepšenie. Toto nám dnes chýba, ako soľ

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -