Spoločnosť Apple prinesie v rámci systémovej aktualizácie iOS 17 novinku, ktorá ponúkne lepšie zabezpečenie pre prehliadač Safari. Funkcia bude využívať senzor Face ID v iPhone a mnoho ľudí si ju určite rýchlo obľúbi.

Gigant z Cupertina sa v iOS 17 okrem pridania nových vychytávok zameriava aj na zvýšenie súkromia a zabezpečenia svojho prehliadača. Jednou z nových funkcií je, že súkromné prehliadanie bude vyžadovať sekundárne overenie pomocou Face ID alebo prístupového kódu.

V praxi to znamená, že ak si chcete prezrieť svoje súkromné karty Safari, musíte sa najprv overiť pomocou autentifikačnej technológie. To zabráni tomu, aby niekto kto sa dostane k vášmu telefónu, videl vašu históriu súkromného prehliadania.

Nad svojim súkromím budete mať väčšiu kontrolu 

Safari v iOS 17 tiež blokuje sledovacie zariadenia na webových stránkach a odstraňuje sledovanie z adries URL, čím viac ochráni vaše súkromie. Webové stránky tak nebudú schopné sledovať ani identifikovať vaše zariadenie.

Safari súkromné okno
Zdroj: Macrumors

Okrem toho Apple ponúkne lepšiu kontrolu nad rozšíreniami. V súkromnom režime sú rozšírenia s prístupom k webovým stránkam vypnuté a budete ich musieť znova manuálne zapnúť. K tomu poslúži iCloud Private Relay, ktorý používa umiestnenie IP adries na základe krajiny a časového pásma, namiesto všeobecnej polohy.

Safari v iOS 17 získa aj funkciu Profily, ktorá vám umožní oddeliť osobné a pracovné prehliadanie s rôznymi históriami, skupinami kariet, súbormi cookie a obľúbenými položkami. Oddeliť pracovnú sféru a voľný čas tak bude omnoho jednoduchšie a efektívnejšie.

Ak sa chcete o čerstvo predstavenej aktualizácii iOS 17 dozvedieť viac, určite si nenechajte ujsť náš tematický článok, v ktorom sme zhrnuli všetky novinky.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone 16 dostane nové tlačidlo. Postará sa o spustenie tejto funkcie
Môže ťa zaujímať
- Reklama -