Na trhu je množstvo inteligentných hodiniek, ktoré sa predávajú v rôznych cenových reláciách. Spoločnosť Apple predáva zo zásady tie najdrahšie z nich, no pokiaľ máte iPhone, ich používanie dáva azda najväčší zmysel. Apple Watch Series 8 teraz kúpite v zľave. Zariadenie sa konečne oplatí.

Apple Watch Series 8 ponúkajú veľký AMOLED displej s extrémne tenkými rámikmi a vysokým rozlíšením. To prečo tieto hodinky tak milujeme, je najmä kvalita zobrazenia a perfektný operačný systém watchOS. Apple Watch skrátka pripomínajú iPhone. Rovnako sa v nich nachádza kvantum senzorov, pričom nechýba ani EKG, oxymeter, meranie srdcového tepu či dokonca teplomer. Apple Watch Series 8 sú pre to vhodné na šport, ale aj na každodenné nosenie do práce.

Bežná cena týchto inteligentných hodiniek sa pohybuje na úrovni 539 €, čo nie je práve najmenej. Keďže sú však na trhu už nejaký ten piatok, zoženiete ich aj lacnejšie. Po kliknutí na tento odkaz sa Apple Watch Series 8 predávajú už za 420 €, čo je z nášho pohľadu férová ponuka.

Apple Watch Series 8 majú výkonný hardvér a zvyknete si aj na výdrž batérie 

Apple Watch Series 8
Zdroj: Unsplash / Omar Al-Ghosson / Instagram / tjpinkush (úprava redakcie)

Apple Watch Series 8 sú vyrobené z hliníka a ich prednú časť displeja chráni ION-X sklo. Ak máme byť úprimní, hneď po kúpe si zaobstarajte temperované sklo, nakoľko táto technológia sa ľahko poškriabe. Na druhej strane ide ale o konštrukciu, ktorá je veľmi ľahká a pohodlne sa nosí na ruke. Ak zvolíte vhodný náramok, s hodinkami môžete pokojne aj spať.

Apple Watch Series 8 dokážu monitorovať váš spánok a Apple myslelo aj na športové aktivity, počas ktorých sa spotíte, zmoknete, alebo vykúpete v mori či bazéne. Aj preto sú hodinky vodeodolné v rámci normy 50M (5 ATM). Neublíži im plávanie ani čvachtanie sa pri mori. Pri potápaní si ich ale dajte určite dole!

Ako sme už naznačili viackrát, Apple Watch Series 8 zvládajú kvantum športov, ktoré sú súčasťou vstavanej tréningovej aplikácie. Dokonca tu nájdete aj automatickú detekciu aktivity, ktorá sama odsleduje, či sa práve hýbete, alebo nie. Rovnako je v nich kompas, GPS s podporou navigácie, ktorá vám zobrazí mapy či napríklad výškomer. To sa hodí v horách a spolu s funkciou spätného sledovania trasy sa nestratíte ani v lese na hubačke, kde to celkom nepoznáte.

Apple Watch Series 7 a ich dizajn
Apple Watch Series 8 majú takmer rovnaký dizajn ako predošlá generácia Series 7 (foto: SvetApple.sk)

V neposlednom rade nám nedá nespomenúť výdrž batérie, pre ktorú sú Apple Watch často kritizované. Áno, Apple uvádza, že zvládnu len 18-hodín na jedno nabitie, čo môže znieť v porovnaní s konkurenciou ako slabý vtip. Pravda je však taká, že s Apple Watch Series 8 zvládnete bez problémov 36 – 48 hodín bežného používania a to dokonca aj vtedy, keď zapnete funkciu Always-On. Navyše hodinky podporujú rýchle nabíjanie, vďaka ktorému sa ich akumulátor doplní na dostatočnú kapacitu už za niekoľko minút.

Prečítajte si tiež  Obrovský 75" televízor od TCL zoženiete na Alze v zľave. Má technológiu QLED, podporuje 4K a tiež 144 Hz

V neposlednom rade si Apple Watch budú najlepšie rozumieť s vašim iPhonom. Aj keď zariadenia od konkurenčných výrobcov bývajú taktiež kompatibilné s iOS, nedokážete cez ne volať, reagovať na správy a tak ľahko s nimi pracovať. V tomto majú hodinky od Apple navrch.

Apple Watch Ultra majú lepšiu výdrž, odolnosť aj vyššiu cenu. Taktiež sú však v zľave

Apple Watch Ultra
Zdroj: YouTube / Michael Soledad / DC Rainmaker (úprava redakcie)

Apple Watch Series 8 sú veľmi dobré inteligentné hodinky plné moderných technológií, no nie je to to najlepšie, čo má spoločnosť Apple v ponuke. Ak chcete extrémne odolné zariadenie, ktoré má podobný hardvér, no lepšiu výdrž batérie, kúpte si rovno Apple Watch Ultra.

Oproti Apple Watch Series 8 v nich nájdete aj dvojpásmové GPS či podporu pre LTE volania (bez iPhonu). Tie síce v súčasnosti na Slovensku nefungujú, no nikdy neviete, kedy sa ich podarí zaviesť do praxe.

Tieto hodinky majú tiež obrovské 49 mm telo a ich konštrukcia je vyrobená z extrémne odolného titánu, vďaka čomu vydrží aj tvrdšie pády na zem či otrasy. Apple dokonca garantuje, že Apple Watch Ultra prešli testovaním na základe normy americkej armády MIL-STD 810H. Tá zahŕňa extrémne otrasy, výkyvy teploty či napríklad vodeodolnosť. Apple Watch Ultra sú vhodné aj pre potápačov, pretože zvládnu ponor až do hĺbky 50 metrov. Vďačia za to norme 100 M (10 ATM). Navyše, na ich displeji sa nachádza nefalšovaný zafír s extrémnou tvrdosťou.

No a cena? Apple Watch Ultra sú niečo špeciálne a Apple si za ne pochopiteľne necháva veľmi dobre zaplatiť. Ich štandardná cena štartuje na úrovni 999 €, no po kliknutí na tento odkaz ich kúpite za 850 €. To, či vám to stojí za to si musíte zvážiť samozrejme sami.

Apple Watch Series 9 prídu čoskoro, no nič nové zrejme neprinesú a budú drahšie 

Ak máte strach z nákupu Apple Watch Series 8, pretože Apple už o niekoľko mesiacov predstaví Apple Watch Series 9, úplne tomu rozumieme a vôbec sa vám nečudujeme. Nutné je však zmieniť dve veci. V prvom rade sú to očakávania od novej generácie hodiniek. Tá by síce malá ponúknuť výkonnejší procesor, no po technologickej a dizajnovej stránke zostane s vysokou pravdepodobnosťou nezmenená.

Apple v posledných rokoch inovácie pri svojich Apple Watch dosť fláka, pretože s určitým nadhľadom sa dá tvrdiť, že tieto hodinky sú skoro dokonalé. Druhá vec je potom tá, že Apple Watch Series 9 sa pravdepodobne budú predávať ešte drahšie, ako Apple Watch Series 8 v roku 2022.

Prečítajte si tiež  iPhone Index 2021: Koľko dní budú Slováci zarábať na iPhone 13 Pro?

Môže za to inflácia, rastúca cena energií a ďalšie premenné. ľahko sa tak môže stať, že cena porastie ešte o 30 – 50 € a potrvá celé mesiace, kým opäť zlezie dole na rozumné úrovne. Aj preto z nášho pohľadu nedáva veľký zmysel čakať na nový model.

Kúpte si štýlový remienok od Loopi

Loopi Steel magnetic loop
Zdroj: Loopi

Inteligentné hodinky Apple Watch sú dosť drahé zariadenie. Aj to je dôvod, prečo by ste na nich mali nosiť hodnotnejší náramok, ako ten silikónový, ktorý vám príde v balení.

V ponuke Loopi nájdete aj kvalitný remienok z nehrdzavejúcej ocele, ktorý je magnetický a tak si viete presne prispôsobiť jeho dĺžku veľkosti svojho zápästia.

K dispozícii je hneď v niekoľkých farbách na menší 38 – 41 mm model ale aj väčší 42 – 49 mm model hodiniek. Toto príslušenstvo je k dispozícii skladom a stojí iba 34,99 €. Na Loopi sa dá platiť aj cez Apple Pay a ako malý darček od nás dostanete pri tejto platobnej možnosti aj drobnú zľavu ako bonus.

Loopi Steel Magnetic Band
Zdroj: Loopi

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -