Spoločnosť Apple počas včerajšieho večera vydala aktualizáciu iOS 17.0.3 pre všetkých používateľov, ktorá sa zameriava na opravu prehrievania pri iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max a takisto rieši jednu závažnú bezpečnostnú chybu. Okrem toho je však v beta testovaní aj operačný systém iOS 17.1, ktorý by mal byť k dispozícii niekedy koncom októbra 2023.

A aj keď sa spoločnosť Apple snaží utajiť všetky novinky v čo najväčšej miere, pri iOS 17.1 sa jej to celkom nepodarilo. V systéme sa totiž nachádzajú informácie o styluse Apple Pencil, ktorý by mal prejsť čoskoro dôležitou zmenou. Spoločnosť Apple predstaví jeho novú verziu no pravdepodobne nepôjde o tretiu generáciu, ktorá dostane magneticky vymeniteľné hroty.

Podľa úniku totiž Apple Pencil dostane namiesto konektora Lightning USB-C čo znamená, že jej prvú generáciu, ktorá prišla na trh ešte v roku 2015 si firma plánuje ponechať v ponuke ešte nejaký ten piatok.

Dôvodom zmeny sú samozrejme nové zákony a nariadenia Európskej únie, ktoré spoločnosť Apple nútia, aby prešla na štandard USB-C.

Ocenia to najmä majitelia základného iPadu

iPad 10
Zdroj: YouTube / PengabdiApple (úprava redakcie) 

Netreba pri tom zabúdať, že aj keď je Apple Pencil 1 pomerne zastaralé zariadenie, stále je kompatibilné napríklad s iPadom 10. generácie, ktorý má síce moderný dizajn s plochými hranami no nepodporuje magnetické nabíjanie pre Apple Pencil 2. generácie.

A keďže má tento tablet USB-C a na nabíjanie Apple Pencil 1 je potrebné použiť špeciálnu redukciu, táto zmena zvýši komfort budúcim majiteľom oboch produktov.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Pozrite si jachtu Steva Jobsa!
Môže ťa zaujímať
- Reklama -