Spoločnosť Apple si na 30. októbra pripravila pravdepodobne už poslednú tohtoročnú konferenciu, ktorá sa bude konať výhradne formou online prezentácie a nesie názov Scary Fast. Tento event sa bude v Cupertina konať o 17:00 hodine tamojšieho času, čo je pomerne netradičná doba. Apple väčšinou svoje konferencie plánuje na 11:00 doobeda.

Hlavný dôvod prečo v tomto prípade dôjde ku zmene je ten, že v USA slávia Halloween a ako iste viete, tamojší obyvatelia berú tento sviatok mimoriadne vážne. Koniec koncov, Apple na to názvom svojho eventu, ktorý znie v preklade „strašidelne rýchle“ taktiež nadväzuje a firma sa tým zrejme snažila urobiť určitú paralelu medzi Halloweenom a svojimi extrémne rýchlymi procesormi z platformy Apple Sillicon.

Na Slovensku z dôvodu výrazného časového posunu tento event nebudeme sledovať 30. novembra, ale dokonca až 31. októbra, nakoľko sa bude konať o 01:00 ráno. Celú udalosť budeme samozrejme na našom webe mapovať a postupne vám prinášať všetky novinky.

Technologický gigant nám na evente s vysokou pravdepodobnosťou predstaví nový iMac s 24″ displejom, ktorý sa konečne zbaví procesora M1 a nahradí ho buď čipom M2 alebo modernejšou verziou M3, ktorá môže zažiť na udalosti Scary Fast svoju premiéru.

Pokiaľ sa tak stane, tento čip už nebude produkovaný 5 nm ani 4 nm, ale rovno 3 nm výrobným procesom rovnako ako procesor A17 Pro v iPhone 15 Pro. Vďaka tomu bude schopný poskytnúť nie len vyšší CPU a GPU výkon, ale aj lepšiu energetickú efektivitu.

Tú oceníte najmä v MacBookoch Air a MacBookoch Pro, kam by sa mal buď po evente alebo o niekoľko mesiacov neskôr dostať tiež. Predpokladá sa tiež, že Apple na evente predstaví prepracované príslušenstvo pre Mac ako Magic Keyboard, Magic Mouse či Magic Trackpad, ktoré bude mať USB-C konektor. Viac sa dozvieme už dnes v noci.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Death Stranding mieri na iPhone, iPad a Mac. Vieme, kedy si túto hernú pecku zahráme
Môže ťa zaujímať
- Reklama -