Hoci to vyzeralo tak, že na nás spoločnosť Apple zabudla, napokon sa rozhýbala a pred pár dňami oznámila prvú veľkú mediálnu akciu v tomto roku, ktorá sa bude konať už 7. mája o 16:00 hodine nášho času.

Na evente s názvom Let Loose nám Apple predstaví úplne nové iPady Pro a Air, ako aj niekoľko druhov príslušenstva vrátane vylepšenej Apple Pencil a Magic Keyboard. Ako však informuje portál Macrumors, ľudia sa musia pripraviť aj na jedno nepríjemné sklamanie, ktoré bude súvisieť s doposiaľ neexistujúcim tabletom. Ten síce príde na trh, no nebude taký, ako by ste možno očakávali.

Ako informuje renomovaný analytik a riaditeľ spoločnosti Display Supply Chain Consultants Ross Young, ktorý je preslávený svojimi veľmi presnými predpoveďami a dobrými informáciami z dodávateľského reťazca spoločnosti Apple, výrobca v roku 2024 neplánuje použiť kvalitný 12,9″ mini-LED displej vo veľkom iPade Air.

iPad Air 12,9″ Dostane špičkový LCD displej 

Zdroj: YouTube / Dave2D / Marques Brownlee (úprava redakcie)

Namiesto toho sa dočkáme len bežnej LCD technológie rovnako, ako v menšom 10,9″ prevedení tabletu, čo je v priamom kontraste s nedávnymi únikmi.

Samozrejme, pre väčšinu používateľov tu nie je dôvod na veľký smútok. Aj menej sofistikovaná LCD jednotka poskytne vysoké rozlíšenie a jas a taktiež možnosť prehrávať HDR obsah.

Na druhej strane však nebude schopná podať takú kvalitu čiernej, ako drahšie modely „Pro“ a zabudnúť žiaľ musíme aj na nižšiu spotrebu energie.

Apple nepoužije mini-LED v 12,9″ iPade Air z dvoch dôvodov

Spoločnosť Apple sa pre tento krok údajne rozhodla na poslednú chvíľu a mala naň hneď dva logické dôvody. Tým prvým je úspora výrobných nákladov, ktoré sú pri LCD obrazovkách výrazne nižšie, ako pri technológii mini-LED.

V druhom rade chce technologický gigant z Cupertina viac rozlíšiť základný 12,9″ iPad Air od prémiového 12,9″ iPadu Pro. A práve na úrovni displeja má dosť dobrú šancu, ako to docieliť. My ešte doplníme, že zatiaľ čo mal doteraz iPad Pro 12,9″ technológiu mini-LED, po novom ju nahradí spolu s 11″ modelom ešte sofistikovanejší OLED panel.

Stále je ale možné, že Apple niekedy v budúcnosti zmení názor a napríklad pri druhej generácii 12,9″ iPadu Air mini-LED displej skutočne použije. Nechajme sa prekvapiť.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Spoločnosť Apple vydala prvú beta verziu nového systému visionOS. Kto ju môže testovať?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -