Spoločnosť Apple sa v roku 2024 na WWDC nesústredila len na iPhone, ale pozornosť venovala aj svojim inteligentným hodinkám Apple Watch. Venovala im operačný systém watchOS 11, ktorý konečne umožňuje nastavenie cieľov pre rôzne dni v týždni a taktiež možnosť zobrať si deň voľna, keď práve potrebujete oddych, alebo ste chorí.

Novinka, ktorá už je v beta verzii watchOS 11 vám dovolí nastaviť si ciele pre pohyb, cvičenie a státie pre každý deň osobitne. Mne osobne sa to veľmi osvedčilo, nakoľko nie každý deň chodím na 60 minút trénovať a regenerujem. Práve vtedy si dokážem zvoliť kratší čas a tiež nižší počet aktívnych spálených kalórií a uzatvoriť tak všetky kruhy. Nemusím sa do ničoho nasilu nútiť.

Celé sa to navyše nastavuje veľmi jednoducho. Stačí si na iPhone otvoriť vstavanú aplikáciu Kondícia > kliknúť na malú ikonu +/i, ktorá sa nachádza pri pohybe, cvičení alebo státí > vybrať Upraviť rozvrh cieľov > V pravom hornom rohu kliknúť na kalendár (Vlastné) > Nastaviť si konkrétne ciele na konkrétne dni. Hotovo.

Apple Watch aktivita
Zdroj: SvetApple

Nechce sa vám trénovať, alebo ste na dovolenke? Zoberte si voľno

Podobne ako v práci, aj v bežnom živote sa z času na čas stane, že v konkrétny deň nemôžete ísť na tréning z dôvodu choroby, iných plánov, alebo len preto, lebo ste na dovolenke a chcete si oddýchnuť od úplne všetkého.

Apple tento fakt dlhé roky ignoroval, až kým ho nevyriešil vo watchOS 11. Prečo mu to pre pána trvalo až desať rokov? Nebojte sa, neočakávam od vás odpoveď. Najhodnotnejšia spoločnosť sveta (aspoň po konferencii WWDC) si skrátka v niektorých veciach dáva trochu načas. Našťastie je to už ale vyriešené. No a ako to funguje?

Úplne jednoducho. Do Apple Watch dorazila nová funkcia „Pause Rings“, ktorá vám umožní na určitý čas pozastaviť sledovanie vášho tréningu, pričom nestratíte svoj aktuálny progress ani dosahovanie cieľov. Mne sa to osvedčilo prakticky hneď po evente, pretože som ochorel a nemohol som sa venovať náročným tréningom vo fitku.

Páči sa mi tiež, že sledovanie aktivity je možné pozastaviť nie len na jeden deň, ale aj na týždeň, mesiac či dokonca 90 dní! Samozrejme, jednoduchým kliknutím na tlačidlo v sekcii Aktivita v Apple Watch ho viete okamžite obnoviť a pokračovať tam, kde ste predtým skončili. Vážne sme na toto čakali 10 rokov?

Prečítajte si tiež  Apple Watch Series 8 vám odmerajú telesnú teplotu. Využiť sa to bude dať v rôznych situáciach

Pokiaľ si chcete prečítať viac o najlepších novinkách vo watchOS 11, môj kolega Tomáš to zhrnul v samostatnom článku. Taktiež odporúčam prečítať môj článok o tom, ako watchOS 11 konečne zdokonalil sledovanie spánkovej aktivity. Hodinky sa s týmto updatom konečne posunuli výrazne dopredu. watchOS 11 ponúka oveľa viac, ako predošlé generácie operačného systému.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -