Spoločnosť Apple len pred malou chvíľou uvoľnila druhé beta verzie operačných systémov iOS 18 a iPadOS 18 pre vývojárov. Tieto updaty prichádzajú presne dva týždne po prvých betách predstavených na WWDC 2024.

Registrovaní vývojári môžu nové verzie získať prostredníctvom aplikácie Nastavenia v časti Aktualizácia softvéru. Stiahnutie a inštalácia beta verzie vyžaduje Apple ID spojené s vývojárskym účtom – podrobný postup ako na to nájdete v našom samostatnom článku.

Pokiaľ vás zaujíma, čo iOS 18 beta 2 prináša a či sa ju oplatí inštalovať, máme pre vás niekoľko prvých zistení. Novinka v prvom rade sprístupňuje funkciu iPhone Mirroring, vďaka ktorej môžete svoj iPhone ovládať priamo na počítači Mac s operačným systémom macOS Sequoia. Ide o jednu z najväčších prakticky zameraných vychytávok tohto roka! 

iOS 18 beta 2 však poskytuje aj upgrade zdieľania obrazovky cez funkciu SharePlay, avšak bližšie podrobnosti o tom, v čom presne spočíta zatiaľ známe nie sú. Najskôr musí prebehnúť krátke testovanie.

Apple sa navyše v druhej beta verzii, ktorej číslo zostavy je 22A5297f zameral na opravu chýb a nedostatkov, ktorými trpela prvá beta verzia – je to pre ňu typické.

Apple teraz bude vydávať iOS 18 beta verzie na pravidelnej báze 

iOS 18 beta 1
Zdroj: X / Andrew Clare (úprava redakcie)

Operačný systém iOS 18 sa teraz bude dočkávať pravidelných updatov beta verzii v rozmedzí cca dvoch týždňov, pričom spoločnosť Apple doň bude postupne pridávať rôzne prvky vrátane Apple Intelligence, ktoré sme videli aj na evente.

Práve pri Apple Intelligence sa však musíme pozastaviť, nakoľko tá by zo začiatku nemala byť z legislatívnych dôvodov prístupná v EÚ. Všade inde vo svete si ju však používatelia budú môcť nainštalovať. Na Slovensku teda budeme mať smolu a zrejme sa to bude vzťahovať aj na úzko zamerané beta testovanie. Je to obrovská škoda.

Zdroj: Apple (úprava redakcie)

Druhú beta verziu iOS 18 si v tejto chvíli inštalujeme do nášho redakčného iPhonu 15 Pro Max a pokiaľ testujete aj vy, mali by ste to urobiť tiež. Je veľmi pravdepodobné, že zvýši stabilitu, rýchlosť ako aj predĺži výdrž batérie vášho zariadenia.

Akonáhle budeme vedieť ďalšie novinky ohľadom iOS 18 beta 2, budeme vás o nich samozrejme informovať. Do komentára na sociálnych sieťach Facebook a Instagram nám napíšte, ako ste zatiaľ spokojní s iOS 18 Beta (ak testujete) vy. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Procesor M1 by sa dnes večer mohol dostať aj do iPadu Air 5. generácie
Môže ťa zaujímať
- Reklama -