Spoločnosť Apple si pre svojich zákazníkov tento rok nechystá len iPhone 16 či nové Apple Watch X. Okrem toho si pripravuje ešte ďalšie eso z rukáva, ktorým bude použitie čipu M4 v počítačoch Mac. Pôvodne bol uvedený na trh netradične v iPade Pro 11″ a 12,9″, no jeho využitie bude pokračovať aj na ďalšej platforme.

Ako teraz informuje Mark Gurman z Bloombergu vo svojom newsletteri Power On, Apple plánuje zakomponovať procesor M4 do svojich MacBookov, Macu mini a iMacov ešte tento rok. Podľa Gurmana má nová generácia čipu založeného na platforme Apple Silicon predstavovať významný posun vpred v oblasti výkonu a úspornosti.

Procesor M4 by mal posilniť aj Neural Engine pre lepšie spracovanie AI úloh, čím sa Apple pokúsi vytvoriť ešte inteligentnejšie a výkonnejšie zariadenia. Nie je to však všetko, podľa analytika sa na jeseň dočkáme zásadnejších zmien týkajúcich sa počítačov Mac.

MacBook Pro M4 by mohol dostať nový tenší dizajn

MacBook Pro
Zdroj: Apple

Takisto by mal gigant z Cupertina zapracovať na dizajne svojich počítačov. Hoci presné podrobnosti ešte nie sú známe, nemali by sa týkať iba nových farebných vyhotovení alebo drobných vizuálnych zmien.

Podľa únikov a odhadov by MacBook Pro mohol dostať tenší dizajn, vďaka čomu sa stane opäť oveľa kompaktnejším a dokonca by jeho súčasťou mohlo byť aj komfortné odomykanie skenovaním tváre – Face ID.

Dnes má síce MacBook Pro výrez vo vrchnej časti displeja, no v ňom sa nachádza len kamera. Počítač sa odomyká odtlačkom prsta cez klasické Touch ID. To sa jeho „profesionálnemu“ charakteru veľmi nehodí.

Apple chce extrémny výkon v kompaktnom tele 

iPad Pro 2024
Zdroj: Apple

Cieľom spoločnosti Apple je v tomto prípade vytvoriť tie najlepšie produkty na tvorivú prácu a zároveň priniesť zákazníkov vysoký komfort pri ich používaní.

Túto filozofiu výrobca uplatňuje aj pri vyššie spomínanom iPade Pro M4, ktorý má okrem extrémne výkonného procesora v 12,9″ prevedení hrúbku len na úrovni 5,1 mm! Podľa všetkého sa teda máme na čo tešiť.

Od predstavenia nových počítačov Mac s čipom M4 nás delí už iba niekoľko mesiacov. Predpokladáme, že na trh by mohli prísť buď niekedy v októbri alebo na začiatku novembra, tesne pred vianočnou sezónou.

Hľadáte nové Apple zariadenie? Skontrolujte náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple produkty. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  iPhone 16 bude mať extrémny výkon. Unikli prvé testy procesora A18 Pro
Môže ťa zaujímať
- Reklama -