Spoločnosť Apple opäť ukazuje, že nehodlá spať na vavrínoch. Po tom, čo predstavila a začala predávať revolučný headset Apple Vision Pro postupne pracuje aj na ďalšom produkte, ktorý príde po ňom.

Hoci je Vision Pro neuveriteľne vyspelý, toto zariadenie je s cenovkou 3 499 $ (v USA) určené len pre technologických nadšencov či profesionálnych používateľov. Ako však naznačuje známy analytik a leaker Mark Gurman z Bloombergu, Apple chce priniesť podobný produkt aj medzi bežných ľudí.

Nakoľko vývoj tohto zariadenia prebiehal súbežne s Vision Pro, spoločnosť Apple je pripravená na to, že cenovo dostupnejší headset predstaví už na budúci rok. Možno sa tak stane na WWDC 2025, presne dva roky po premiére Apple Vision Pro.

Lacnejší headset od Apple prinesie kompromisy aj nižšiu cenu

Apple Tim Cook headset
Zdroj: Apple (úprava redakcie)

Hoci detaily o novom zariadení sú zatiaľ zahalené tajomstvom, predpokladá sa, že Apple sa bude snažiť znížiť cenu niektorými kompromismi v technických špecifikáciách – použiť má napríklad menej kvalitné displeje.

Zákazníci sa však nemusia ničoho obávať, nakoľko dostupnejšie zariadenie pre rozšírenú / virtuálnu realitu má byť mimoriadne funkčné a schopné. Výrobca však musí veľmi dobre zvážiť cenovú politiku.

Gurman je presvedčený o tom, že ak zariadenie neklesne pod hranicu 1500 $ (USA), pravdepodobne zostane AR / VR technológia aj naďalej okrajovou záležitosťou určenou výhradne pre nadšencov. Bežným ľuďom bude skrátka stále stačiť iPhone, iPad a Mac.

Apple plánuje aj vlastné inteligentné okuliare 

Google Glass a Apple Vision Pro
Zdroj: Bing AI, Unsplash / Igor Omilaev (úprava redakcie)

Okrem lacnejšieho headsetu Apple pracuje aj na ďalších zariadeniach, ktoré majú pracovať s VR alebo AR. Podľa dnešného úniku napríklad experimentuje aj s konceptom inteligentných okuliarov, ktoré by mohli pripomínať Meta Ray Ban okuliare bez displeja, ale s možnosťou interakcie cez hlasové ovládanie a fotoaparát.

Tento produkt by mohol byť skvelým doplnkom pre používateľov, ktorí chcú mať technológie vždy po ruke, no zároveň si potrpia na štýl a nenápadnosť.

V otázke, či sa Apple podarí s týmito novinkami osloviť širšiu verejnosť ostáva veľa otvorených možností. Jedno je však isté – Apple má na mysli oveľa viac než len Vision Pro a budúcnosť rozšírenej reality môže vyzerať veľmi zaujímavo.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 1 000 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Apple Watch dostanú čoskoro úplne novú výzvu. Poteší vás
Môže ťa zaujímať
- Reklama -