Ako sme nedávno informovali, balenie tohtoročných iPhonov nás veľmi poteší. Má sa v ňom nachádzať adaptér pre rýchlejšie nabíjanie. Ako sa ale ukazuje nie pre všetky modely. iPhone 11 zrejme nebude mať v balení výkonnejší 18W adaptér na nabíjanie.

iPhone 11 zrejme nebude mať v balení výkonnejší 18W adaptér na nabíjanie.

Hoci sme sa už veľmi tešili, že trojica tohtoročných iPhonov prinesie niečo, čo konkurencia považuje za samozrejmosť, Apple ako už zvykne opäť sklamalo aj v tomto smere.

V balení iPhonu 11 podľa informácie od renomovaného analytika Ming-Chi Kua nebude k dispozícii 18W nabíjací adaptér, ktorý podporuje rýchlejšie nabíjanie. Na miesto neho sa tu bude nachádzať klasická 5W nabíjačka, ktorá navyše nebude ponúkať koncovku USB-C – Lightning ale tradičnú verziu USB-A – Lightning.

Je to obrovské sklamanie najmä takto blízko pred premiérov nových modelov. Očakávali sme tento rok od spoločnosti Apple skutočne viac. Na druhú stranu ale vlajkové lode rýchlejšie nabíjanie v baleniach podporovať budú. iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max prinesú v balení 18W adaptér štandardne takže tu si už dokupovať nebudete musieť skutočne nič. Na druhú stranu podľa uniknutých informácii majú tieto telefóny začínať na cenovke 1149€ takže by bola skutočne hanba, keby Apple šetrilo aj tu.

iPhone budeme nabíjať rýchlejšie Balenie nás v septembri poteší. - svetapple.sk
iPhone budeme nabíjať rýchlejšie Balenie nás v septembri poteší. – svetapple.sk

Apple dávalo do balenia za Steva Jobsa aj dokovaciu stanicu

Sme sklamaní z toho ako sa snaží Apple silou mocou ušetriť v podstate všade kde sa dá. Chápeme, že je to svojim spôsobom politika firmy a tiež chce dosiahnuť čo najväčší zisk. Predsa len sa ale treba zamyslieť, že cena nástupcu modelu XR, iPhonu 11 má začínať na úrovni 849€. Človek za tieto peniaze však nedostane skutočne nič „extra“ a niektoré konkurenčné zariadenia sú s podobnými parametrami pokojne aj o polovicu lacnejšie, čo môže firme poriadne uškodiť. Ľudí raz táto cenová politika prestane baviť.

iPhone budeme nabíjať rýchlejšie Balenie nás v septembri poteší. - svetapple.sk
Takýto adaptér mohol byť v balení aj modelu 11 – svetapple.sk

Jeden adaptér, ktorého výrobná cena je absolútne minimálna však do balenia nepribalí aby ušetrilo. Pričom takéto niečo by malo byť v roku 2019 absolútnou samozrejmosťou. Žiaľ produkty sú stále veľmi dobré a kompetentní to budú môcť na zákazníkov skúšať dovtedy, kým skutočne nové iPhony neprestanú kupovať. Za Steva Jobsa ste k iPhonu dostali okrem kompletného vybavenia ešte aj dokovaciu stanicu na stôl. Dnes dostávame stále menej a menej. Možno na budúci rok Apple prestane pribaľovať slúchadlá. Však na čo?

Prečítajte si tiež  Veľké porovnanie výdrže batérie od iOS 10 až po iOS 14 na iPhone 6S!

Netvrdíme, že iPhone 11 nebude dobré zariadenie. Bude. V roku 2019 už ale technologicky nebude spĺňať najvyššie štandardy a preto sa bude predávať ako „low-cost“ iPhone. Za cenu 849€ to však nie je moc „low-cost“. Bez adaptéra, za ktorý ľudia budú musieť zaplatiť ďalšie peniaze to bude skoro 900€ smartfón s podpriemernými parametrami. No hoci sme fanúšikovia Applu, s týmto prístupom nie sme spokojní…

iPhone 11 zrejme nebude mať v balení výkonnejší 18W adaptér na nabíjanie.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -
ZDROJ9to5mac
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.