Applu sa v poslednej dobe príliš nedarí. Kým dnes ráno unikol názov nového iPhonu SE, počas dňa sa objavil aj názov sledovacieho zariadenia, ktoré bude čoskoro predstavené. Pravdepodobne vás neprekvapí!

Naozaj to bude Apple AirTag

O tomto produkte sa hovorí celé mesiace. Medzičasom sme sa dočkali aj množstva najrôznejších únikov, ktoré sa ho priamo týkajú. Jeho názov sme doposiaľ len tipovali, no na druhej strane už v októbri minulého roka, robila firma prvé kroky k tomu, aby nemala problém s patentovaním.

Výsledok je teda taký, že sa bude tento prívesok skutočne volať AirTag. Ku dnešnému dňu zatiaľ nevieme, ako má vyzerať alebo kedy bude k dispozícii na trhu. Jablková spoločnosť ale zverejnila video, v ktorom sa o ňom nachádzala jasná zmienka.

Pokiaľ ste klikli na odkaz a nič ste nenašli, netreba sa tomu čudovať. Kompetentní si všimli, akú chybu urobili a video okamžite stiahli. Našťastie však existuje komunita, ktorá sa stihla „zálohovať“ screenshotmi. Vďaka tomu to tu máme „čierne na bielom“.

Konkrétne video malo za úlohu používateľovi bližšie ukázať funkciu „Nájsť“. Okrem názvu prezradilo aj to, že AirTags ponúknu možnosti vyhľadávania offline.

Sledovať ich budete môcť aj vo chvíli, pokiaľ nebudete pripojení k Wi-Fi alebo mobilným dátam. Pomôcť by k tomu mala aj technológia širokopásmového čipu U1, ktorý nájdeme vo všetkých minuloročných iPhonoch a zabezpečuje presné lokalizovanie takéhoto sledovacieho zariadenia. Pokiaľ sa chcete dočítať o AirTagu niečo viac, pozrite si tento článok.

Apple nechtiac prezradilo, ako sa bude volať jeho nové, sledovacie zariadenie.
Apple nechtiac prezradilo, ako sa bude volať jeho nové, sledovacie zariadenie.
Prečítajte si tiež  Apple prichádza s novou verziou firmvéru pre AirTag. Čo je nové?
Môže ťa zaujímať
- Reklama -
Róbert Hallon
Som spolumajiteľ a hlavný tvorca obsahu na svetapple.sk. Študujem Dizajn médií v Bratislave a milujem Apple najmä pre filozofiu, ktorou tvorí svoje služby a produkty. Mojím druhým "koníčkom" sú autá, o ktorých tu sem tam tiež niečo napíšem.