Určite vám neuniklo, že iPhone 14 Pro / 14 Pro Max je z dôvodu výrobných problémov extrémne nedostatkovým tovarom. Keď si toto zariadenie objednáte dnes, do Vianoc vám už určite nepríde (ak nebudete mať šťastie a nenarazíte na vyrobený kus, ktorých je ale málo). Dobrou správou ale je, že situácia sa konečne zlepšuje.

Spoločnosť Foxconn a teda hlavný dodávateľ spoločnosti Apple totiž dokázal vyriešiť problémy vo svojej najväčšej čínskej továrni na výrobu iPhonov, v ktorej vzniká približne 70 % ich celosvetovej produkcie.

Ochorenie Covid-19 už nepredstavuje v danej lokalite problém a výrobca vyriešil aj problémy s nevyplatenými bonusmi, ktoré údajne zamestnancom meškali 30 až 60 dní.

V súčasnosti teda celá fabrika naberá na sile a Foxconn prijíma ďalších zamestnancov, ktorí by mohli pomôcť posilniť výrobu nových iPhonov.

Stále ich je nedostatok 

iPhone 14 Pro
Zdroj: YouTube / The Everyday Dad

Dobrá správa pre používateľov je to v tom zmysle, že už onedlho nebude z týchto zariadení absolútne nedostatkový tovar. Horšia správa ale je, že ak si ich objednáte dnes, pravdepodobne sa ku ním nedostanete ešte ani v januári 2023. Poradovník jednoducho nepustí.

Odhady totiž spomínajú, že firme chýba od 6 do 20 miliónov kusov nových iPhonov 14 Pro, s ktorými mešká. Pre Apple je to absolútne katastrofická situácia, nakoľko firma prišla kvôli problémom pri výrobe o niekoľko miliárd amerických dolárov. Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať ďalej. Držíme palce.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  AKTUALIZOVANÉ: Apple po prvýkrát od roku 2017 výrazne zdraží iPhone (14). Toto sú očakávané ceny
Môže ťa zaujímať
- Reklama -