Aj keď sa to nezdá, operačný systém iOS 16 poznáme už viac ako pol roka. Predstavený bol na konferencii WWDC 2022, ktorá sa konala začiatkom júna, potom bol zhruba 3 mesiace testovaný v rámci beta verzií a teraz je štvrtý mesiac v prevádzke medzi bežnými spotrebiteľmi.

V praxi to znamená, že spoločnosť Apple sa už teraz pripravuje na to, ako nám predstaví nástupcu. iOS 17 príde so zmenou v kompatibilite, z ktorej vypadnú tri obľúbené iPhony. Čo sa však týka inovácií, o tých zatiaľ veľa nevieme.

Určite sa ale na WWDC 2023 dočkáme dizajnových zmien a praktických vylepšení, ktoré nám zjednodušia každodenné používanie našich mobilných zariadení s nahryznutým jablkom v logu. iOS 17 príde rovnako ako predchodca začiatkom júna 2023 a obsahovať má zásadnú zmenu.

iOS 17 prinesie aplikácie mimo App Store a ohrozenie zabezpečenia

Paddle - alternatívny obchod pre App Store
Zdroj: Unsplash / Drew Coffman / Apple (úprava redakcie)

Hovorí sa, že Apple práve s touto generáciou umožní ľuďom, aby si mohli sťahovať aplikácie aj mimo App Store na základe nových pravidiel zo strany Európskej únie.

Dokonca už začali vznikať aj prvé alternatívne internetové obchody, ktoré majú byť pre vývojárov zaujímavejšie. Taktiež sa však z odborných kruhov ozývajú hlasy, že táto zmena môže navždy zničiť komplexné zabezpečenie iOS a každý iPhone sa kvôli nej priblíži k Androidu. Nechajme sa prekvapiť.

Dnes sa však môžete pozrieť aspoň na zaujímavý koncept iOS 17, o ktorý sa postaral YouTube kanál Concept Central. Uvidíte na ňom zaujímavé myšlienky a nápady, ktoré by sme určite ocenili aj v praxi. Spomeňme napríklad prepracovanú domovskú plochu, App Gallery či ovládacie centrum.

Pozrite si video pod týmto odstavcom a napíšte nám do komentára, ako sa vám koncept pozdáva. Tešíme sa na všetky vaše postrehy a názory.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Prečítajte si tiež  Na macOS sa objavil malware, ktorý môže byť veľkým rizikom.
Môže ťa zaujímať
- Reklama -