Spoločnosť Apple si toho pre nás v roku 2024 prichystá pomerne dosť. Technologický gigant z Cupertina bude inovovať celú paletu svojich produktov, ktoré sa stanú lepšími, rýchlejšími a modernejšími. Napriek tomu sú tu, ale dve zariadenia, na ktoré by sme sa mali tešiť o málo viac, ako na všetko ostatné.

Už koncom januára, alebo v priebehu februára, by sa totiž mala dostať do predaja náhlavná súprava Apple Vision Pro, ktorá stelesňuje jeden z najrevolučnejších produktov, aký sme v posledných rokoch videli. Tento pokročilý AR / VR Headset bude schopný nahradiť váš iPhone, iPad, Mac či ďalšie produkty a zároveň vás preniesť do úplne iného sveta, ktorý dnes väčšina z nás (ktorí nevlastníme náhlavné súpravy) nepozná.

Aj keď si to možno niekto nemyslí, práve Apple Vision Pro má v roku 2024 ambíciu spôsobiť obrovský posun v celom technologickom priemysle a hlavne ide o predzvesť príchodu prvých inteligentných okuliarov od Apple.

Reklama: Využite zľavový kód „svetapple20“ a nakupujte na Loopi.sk všetko príslušenstvo pre Apple zariadenia s 20 % zľavou. Akcia platí aj na produkty, ktoré už sú zľavnené. Ušetriť teda môžete pomerne dosť peňazí. 

Bude teda dôležité, ako sa ku tomuto produktu postavia zákazníci a či sa v predaji vôbec uchytí. Zopár „geekov“ si ho totiž určite zakúpi, no za americkú cenu 3 499 $, a neskôr európsku, ktorá sa môže pohybovať až na hranici 4 129 € to určite nebude „zábavka“ pre každého.

Apple Vision Pro
Zdroj: Unsplash / Igor Omilaev (úprava redakcie)

Aj keď ide teda pre Apple o mimoriadne dôležitý projekt, ktorý podľa niektorých únikov vyvíja už do roku 2007, z obchodného hľadiska je to zatiaľ iba taký test, ktorý môže byť buď extrémne úspešný, alebo sa z neho môže stať aj fiasko. A to samozrejme nikto nechce. Všetko ukáže až čas a hlavne to, ako na Apple Vision Pro zareaguje trh.

Apple bude opäť stavať na iPhone 

Asi vás v tejto súvislosti neprekvapí fakt, že oveľa dôležitejším produktom pre spoločnosť Apple v roku 2024 bude tak, ako po ostatné roky obyčajný a možno už trochu nudný iPhone, na ktorom stojí väčšina predajov aj ziskov.

Firma každý rok distribuuje stovky miliónov týchto prémiových smartfónov do celého sveta a podľa nedávnym prieskumov je v tom v porovnaní so svojou konkurenciou stále ďaleko najúspešnejšia.

Keď si navyše vezmeme, akú má na nich obrovskú maržu, pri ich vývoji nemôže nič podceniť a musí ich spraviť lákavé a hlavne dokonalé pre všetkých. To vôbec nie je jednoduchá úloha.

Prečítajte si tiež  Nothing Phone (2) chce zničiť iPhone. Jeho tajnou zbraňou je cena a zaujímavý hardvér
iPhone 16 možný dizajn zadných kamerových modulov
iPhone 16 možný dizajn zadných kamerových modulov (Foto: Macrumors)

iPhone 16 teda príde v štyroch samostatných verziách a bude cieliť na istotu. Dva základné modely dostanú rovnaké uhlopriečky, ako súčasný iPhone 15 a niekoľko drobných upgradov, no za to prémiové verzie „Pro“ by mohli mať 6,3″ a 6,9″ displeje spolu so zásadne vylepšeným zadným fotoaparátom, či extrémne výkonným procesorom.

Samozrejme, firma by mala v priebehu roka predstaviť aj niekoľko nových iPadov, či aktualizované počítače Mac. Aj predaje týchto produktov budú veľmi dôležité pre celkový hospodársky rast a pohyby na akciovom trhu.

Na druhej strane, ale stále platí, že práve iPhone je stále akýmsi pomyselným kľúčom k úspechu tejto značky. A presne tak to zostane aj v budúcnosti.

Nezabudnite tiež na náš SvetApple bazár, v ktorom nájdete viac ako 600 inzerátov na rôzne Apple zariadenia. Tie sem môžete pridať úplne zadarmo kliknutím na tento odkaz.

Môže ťa zaujímať
- Reklama -